Re: uzgoj ljeske
Koliko imas ljesnjaka? Koliki ti je urod po ha? Po kojoj cijeni corylus otkupljuje od svojih, a sto je to vrlo povoljna cijena za Konzum? Ocito rjesenje je osusiti i cekati zimu ili proljece. Nego, btw, koliko dugo se ljesnjak moze cuvati ne suhom i zracnom mjestu ? Koje su opasnosti u cuvanju?
stara baba kaže:situacija je eto vrlo zanimljiva kao i inače u nas.corylus ima svoje kooperante i otkupljuje urod od njih.na upit za otkup su mi rekli da se javim u 10.mj.
vlado moulis ima drugog posla i kaze da se javim za 3 godine.u konzumu su već uvezli lješnjak iz turske po vrlo povoljnoj cijeni.
manje pekare i proizvođači kolača imaju svoje proizvođače i dobavljače a konditorska industrija opet ne posluje na malo.
kome da ja prodam lješnjake?i po kojoj cijeni?
kome to u hrvatskoj treba još 50000 hektara lijeske?
Turci čini se proizvode dovoljno za nas pa mi netrebamo.
Koliko imas ljesnjaka? Koliki ti je urod po ha? Po kojoj cijeni corylus otkupljuje od svojih, a sto je to vrlo povoljna cijena za Konzum? Ocito rjesenje je osusiti i cekati zimu ili proljece. Nego, btw, koliko dugo se ljesnjak moze cuvati ne suhom i zracnom mjestu ? Koje su opasnosti u cuvanju?