• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
Re: uzgoj ljeske

jel ovo na slici tvoja plantaža lješnjaka ak je svaka čast nadam se da budu i moji takvi kad narastu

S

stara baba

Guest

krki kaže:
jel ovo na slici tvoja plantaža lješnjaka ak je svaka čast nadam se da budu i moji takvi kad narastu
je,moja.drago mi je da ti se sviđa.slika je malo varljiva.visoki su preko 3 m a krošnja im je cca 2m promjer.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

koji je to razmak u redovima 5x4 možda koja je sorta ak su rimski ni taj razmak nebude dosta velik

S

stara baba

Guest

krki kaže:
koji je to razmak u redovima 5x4 možda koja je sorta ak su rimski ni taj razmak nebude dosta velik

imam podjednak broj :nochione,giffoni,romana i istarski.razmak je 5X3m.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

neznam kakve su te sorte u punoj snazi al su rimski{koje sam ja sadio} 6 metara krošnje širine pa kak onda sadit 5x3 ja sam tako posadio jednu parcelu a sad je kasno

S

stara baba

Guest

ja nisam imao pojma o ljeski u doba kad je sađena.meni mi je to vodio umirovljeni prof.sa poljoprivrednog faksa u Osijeku.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

gdje daju umjetno gnojivo na rate ko zna

K

kladionicar

Guest

Evo,novi sam ovdje na forumu,tek sam sad slučajno nabaso na njega,žao mi je što nisam prije dok sam radio poslovni plan za natjecanje,uzgoj ljeske,pa ako nekoga interesira mogu poslati ili ako tko zna kako da ovdje postavim...kritike bilo pozitivne ili negetivne bit će mi drage...inače sa ovim planom osvojili smo ukupno 11 mjesto na natjecanju,da smo bili među prvih 10 prezentirali bi plan i imali šanse za ostvarenje ovoga...no nažalost od toga ništa...Imam jednu veću oranicu od cca 2500 kvadratnih metara ili 0,25ha,računo sam da bi mi svega 200 sadnica stalo na nju,ako uzmem sadnju 3*4,što mi u računici ne daje nikakakv profit...pa ćemo vjeroajtno staviti kruške viljamovke,za rakiju,zanima me kakav je Vaš prihod,a kakav rashod na kraju godine?Jel može netko malo napisati o tome,studiram ekonomiju,pa me prvenstveno lova integrira,jer po mojim proračunima u planu,nikakav...jel vam to primarni posao u životu ili?
Kako da stavim plan,da mogu svi čitati,vidjeti,komentirati?admin help

P

Picek

Guest

kladionicar kaže:
Kako da stavim plan,da mogu svi čitati,vidjeti,komentirati?admin help
kolega pozdrav,
dobrodošao..
uploadaj dokument ako je u nekom txt formatu na rapdishare i onda stavi link ovdje.

K

kladionicar

Guest

Evo linka na poslovni plan koji smo izradili za natjecanje:
Obrisan neispravan link.

Kraj je malo promijenjen,radi zaštite nekih naših podatak,na početku su navedena imena i prezimena,pa ako koga slučajno šta više interesira,slobodno mi se obrati,pa ću mu rado pomoći...

Usput bih zamolio,ako netko ima ovako nešto za kruške,može i jabuke,ili neku drugu voćku da javi,pa da vidim...

K

Koki

Guest

Da li neko moze da mi pomogne?
Pocela bih sa uzgojem ljeske, ali na sve strane gde sam pitala nemaju vise sadnica.
Meni treba oko 700 sadnica i to 80% istarske i 20% rimske sorte.
Ujedno i da mi kazete da li je ispravna kombinacija ove dve sorte?

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

kombinacija je ok a sadnice je sad teško nabaviti to se treba ugovarat unaprijed i godinu dana možda u vočarskom centru u zg u savskoj

K

Koki

Guest

Na zalost nisam se kasno sjetila ideje o ljeski, ali nisam imala pojma da je tako tesko doci do njenih sadnica. Ja vec uzorala zemlju i poslala uzorak na analizu, a sve informacije koje sam saznala o ovoj kulturi je sa interneta, foruma i nekih brosura,...
Prvi put sam u ovome i treba mi pomoc sa svih strana.

Hvala na odgovorima, ali prihvatam ih i na dalje. :D

Braca

Novi član
Tu od
17 Kol 2007
Poruka
16

stara baba kaže:
ja sam iz Valpova,šta je to prednji most?
Obrisan neispravan link.

Pozdrav Babo
super su ti lješnjaci, svidja mi se kako je oblikovano stablo. Jednog dana kada budem imao svoju plantažu lješnjaka :roll: i ja ću ići na takav oblik, ovo mi se puno više svidja od grmolikog, a struka kaže da i takav oblik ima svoje prednosti.
Pozdrav

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912

neznam bio sam neki dan kod kolege u berbi ljeske rucno sa ceradama i išli su 2 puta po istom tragu sa ceradama i tresli i lakše je tresti grm neg stablo a kad se bere strojem isto se prije ide rukama trest a poslije stroja se još ide brat na ruke sve u svemu kad dođe do berbe bit če problema

S

spena

Guest

ja sam ovdje novi,sve vas pozdravljam,naime imam problem...prije dvije godine sam se odlucio za ljesku..i tako sam posadio,,400,sadnica..sorte istarski obli,,i dobro su napredovali do ove godine,,poceli su se susiti,oko 50 do 60...komada...sad neznam...dali im ima spasa..pa ako tko ima kakav savjet dobrodosao je...

Braca

Novi član
Tu od
17 Kol 2007
Poruka
16

pozdrav svima
ja sam novi na forumu
imam 36 godina i živim u Ivanić Gradu
zainteresiran sam za uzgoj lješnjaka
forum je super
pozdrav

R

Ratarko

Guest

Evo onda da vas obojicu pozdravim ( spena , Braca ) kada ste već bili toliko uljudni da se predstavite .
Dobro došli na forum a po pitanju lješnjaka krki vam je tata-mata i dao je dosta savjeta prije pa pročitajte prošle postove ...ako već niste .

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

..eto Braca i spena pozzdrav i od mene i dobrodošli,,,nemam nikakve veze s lješnacima tako da od mene nema sreće ;)

S

stara baba

Guest

situacija je eto vrlo zanimljiva kao i inače u nas.corylus ima svoje kooperante i otkupljuje urod od njih.na upit za otkup su mi rekli da se javim u 10.mj.
vlado moulis ima drugog posla i kaze da se javim za 3 godine.u konzumu su već uvezli lješnjak iz turske po vrlo povoljnoj cijeni.
manje pekare i proizvođači kolača imaju svoje proizvođače i dobavljače a konditorska industrija opet ne posluje na malo.
kome da ja prodam lješnjake?i po kojoj cijeni?
kome to u hrvatskoj treba još 50000 hektara lijeske?
Turci čini se proizvode dovoljno za nas pa mi netrebamo.

Najnoviji postovi

Na vrh