• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
ta pomična ruka dođe s pdv-om oko 17000kn isto kolko i moj malčer
a kad se krošnje povečaju neče biti trave puno i kaj onda s tim bolje s flaksericom pokosit a uvjek če trebat za oko kuče i oko plantaže kad više neče u plantaži

imam čovjeka u blizini s plantažom lješnjaka starom 20god. pa znam o čem pričam koja je to ustvari šuma
od trave ni t jel sunce ne dopire ispod stabala i grmova

ono malo se rješi lako

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
krki kaže:
ja kosim i po par sati u komadu prostor između sadnica i imam i ovakvu s volanom i s onim okruglim i volan je puno bolji jer je sva težina na leđima a ruke samo lagano miču kosilicu ljevo desno

ali treba mi još jedna kupio bi takvu fs 120 sam dal je teška za dugotrajan rad i dal je duplo jača od fs55

ja neznam dalje od stihla

koje su još dobre čuo sam da su kawasaki dobre

ne znam sad kolko je jača,ali bar duplo ja mislim... po oznaci.

a što se težine tiče,meni nije uopče težak,kad dobro podesiš remenje...
ako uzmeš u obzir da imam 70 kg,dakle nisam baš posebno jak...a znao sam radit i po dva sata s njim bez problema,koristim ga za košenje jaraka i bankina,te za košenje ispod električnog pastira..

C

chooper

Guest
Sadnice

Da li netko zna gdje mogu kupiti sadnice za ljesku, sorta istarski dugi? Trebao bih oko 3 do 4 tisuce sadnica.

P

Picek

Guest
Re: Sadnice

chooper kaže:
Da li netko zna gdje mogu kupiti sadnice za ljesku, sorta istarski dugi? Trebao bih oko 3 do 4 tisuce sadnica.
za kada?

u utorak se javi na 01/2310-198..
kolegica se zove Margareta..
mislim da nebi trebalo biti problema sa time ali to ona vodi tako da če ti ona znati bolje reči od mene..

C

chooper

Guest
Re: Sadnice

Tomislav kaže:
Možeš sadnice nabaviti kod Vlade Moulisa iz Daruvara

Pricao sam s njime i nema sadnica za prodati, sadi sebi veliku povrsinu tako da mu treba sve sta ima. Nazvat cu onaj broj u utorak pa cu vidjeti...

A sadnice mi trebaju za studeni kada cu i saditi.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
pazite kakve sadnice kupujete jer dosta prodaju loše sadnice ljudima koji neznaju kak ona treba izgledat a kasno je kad u 10mj vidiš da ti naručene sadnice nisu dobre

L

lješnjak

Guest
Evo da se i ja malo predstavim. Nova sam ovdje. Posadila sam prošle godine 1000 sadnica ljeske pa sada pomalo obrađujem. Nemam nikakvih strojeva i sve moram placati. Sada je trava ponovno narasla između redova i trebalo bi je kositi. Vidjela sam da neki kose trimerom, ali nisam shvatila da li to samo oko sadnice ili i između redova. Ja sam svoje okopala oko sadnica, ali između redova je več lagana šuma.
Å to mi predlažete da kupim? Traktor, kosu, malčer? Kakav, za koliko novaca?

P

Picek

Guest
lješnjak kaže:
Å to mi predlažete da kupim? Traktor, kosu, malčer? Kakav, za koliko novaca?
motokultivator sa roto kosom ili malčerom..
to če najmanje koštati a za 1000 komada lješnjaka je čisto dovoljno..
naravno ne kažem to zato jer smo jedan od dva dilera Labin progresovih motokultivatora za RH nego zato jer mislim da je traktor (pa čak i IMT) nepotreban trošak..
barem za sada..
http://www.labinprogres.hr/

recimo veliki motokultivator, 14 konja sa zanonn malčerom ili rotom kosom..
Labin ne radi svoju roto kosu za velikog ali prodajemo zanonnovu sa 80 cm radne širine..
Labin više nema svoju prodaju nego sve ide preko nas ili preko Entrade..

L

lješnjak

Guest
OK, pogledala sam link. Imaš pravo da je za ovo što trenutno imam motokultivator dovoljan, ali nekako razmišljam da sam sada nigdje. Previše posla za hobi, a premalo za ozbiljan posao pa mislim da ču posaditi još. Opet kasnim, naravno, jer sada tek kupujem zemlju, a znate kako je sa papirima. Ali, možda uspijem nešto posaditi do jeseni.
Inače, kolika je cijena onih kultivatora?

R

Ratarko

Guest
@lješnjak

Ako misliš saditi još onda zaboravi na motokultivator , traži nešto sa četiri kotača i sjedalom , kičma i noge če ti biti zahvalne .

P

Picek

Guest
lješnjak kaže:
OK, pogledala sam link. Imaš pravo da je za ovo što trenutno imam motokultivator dovoljan, ali nekako razmišljam da sam sada nigdje. Previše posla za hobi, a premalo za ozbiljan posao pa mislim da ču posaditi još. Opet kasnim, naravno, jer sada tek kupujem zemlju, a znate kako je sa papirima. Ali, možda uspijem nešto posaditi do jeseni.
Inače, kolika je cijena onih kultivatora?

veliki 14 ks je cca 20000 kuna..
a sa starterom odnosno akumulatorom gore je 23000 kuna..
ali ako misliš širiti dalje onda bolje mali traktor..
doduše IMT-a ne bih preporučio osim ako su financije ogroman problem..
ali ako se ne misli širiti na neke veče površine u dogledno vrijeme onda je motokultivator ipak najisplativiji..

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
eto da se phvalim kupio sam stihl fs 130 4mix četverotaktni ali podmazivanje mješavina

i potrošio u jednom danu 5 litara goriva okosio 730 sadnica oliti 3 jutra

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437
Ja sam kupio Sthil 350 iz profi linije ima još samo 450 koja je malo jača cijena cca 5000 kn ali je odlična

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,447
Dečki, jeste li ikad čuli za Husqvarnu ili Jonsered.
Kvaliteta neupitna, a cijena znatno manja od Stihl-a.

Do sad sam imal nekoliko kosilica. Prve dvije su bile Jonsered (obje sam udomio, poslije 6-7 godina upotrebe, i novi vlasnici mi se nisu nikada požalili). Ova treča je Husqvarna (bila je malo bolja oprema pri akcijskoj cijeni, inače bi opet kupil Jonsered). Zadnji Jonsered i ova su su profi modeli. Možete ju vidjeti Obrisan neispravan link.

Nemam nikaj protiv Stihl-ovih strojeva, no mislim da ne vrijede ono koliko koštaju (iako je ova moja kosilica bila nešto kuplja od "slične" Stihl-ove), tj. mislim da u HR imaju bezobrazno visoke cijene.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
meni puno valja i to kaj je servis i rezervni djelvi u vel. gorici imaju svaki i najmanji dio na lageru
a kvaliteta je neupitna sad cjena možda je nepoštena

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ajde malo pogledaj udobnost rada kod stihla pa onda gledaj cijenu...
radio sam sa husqvarna motorkom pa znam kako je...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,447
Objasni?

Stihl je među najboljima, ali to ne znači najbolji (osim valjda kod nas).

Isti sindrom kao VW ili JD.

PS Nikaj osobno (zato kaj imaš galloping goat znak ispod svog potpisa).

M

miki

Guest
Zaštita lijeske

Pozdrav!

Zanima me na koji način zaštititi lješnjak (plod) od vjeverica.
tražio sam i nisam našao nigdje.
Ima li netko iskustva u tome?

Zahvala i pozdrav svima.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
Re: Zaštita lijeske

tanđara kad padne mrak lampa i u boj

Najnoviji postovi