• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Ja ovih dana pripremam zemlju za vočnjak,od zore do samog mraka sam na njivi,jebeno posla a uz to nije teren oran par godina.....Baciti ču 600 kubika stajskog gnoja na 7 hektara i ako to neče biti dosta onda ništa neče biti dosta....

Ž

Žan

Guest
lijeska i simptomi :)

Pozdrav svima ..... evo nakon krače borbe sa papirima i zahtjevima za poticajima jedno pitanje . .... nasad lijeske sam posadio u jesen prošle god., izvršena rezidba prije mj. dana ... na večini se vide pupovi ali nekako mi to slabo , kao da se nisu makle puno pa me interesira kad lijeska razvija listove ono da se zazelene , posadio sam istarski i rimski i sad se eto pitam jeli sve ok ... pozdrav

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
to je tak prve dve godine se neče baš vidjet neki napredak

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
molim sve sa zg područja da mi se jave na priv ako su voljni uključit se u zadrugu ili udrugu proizv. lješnjaka ili da znaju nekog ko nema internet a bio bi zainteresiran

J

Jura

Guest
Krki citat:
stavite slike nasada i strojeva koje imate za ljesku

Ovaj vikend idem u svoj nasad pa cu sve malo da poslikam.
Krki cujemo se sad koj dan pa da se dogovorimo
da platim cugu iduci tjedan.Imas li mozda onu snimku
rezidbe lijeske kod moulisa ako imas da iskopiras jedan
primjerak ako nije problem.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
nema problema sam se javi skopiral ti bum rezidbu a možeš doči kad sam, ja na plantaži

J

Jura

Guest
Drage volje ali ti si isto samo vikendom tamo pa znaci nista prije onog iduceg je mene ovaj nema
idem ja na svoju plantazu i neznam sta da radim kad nemam bas strojeva
koji bi trenutno sad dobro dosli.pa ce zato biti malo muke.moram se muciti s tanjuracama

zecky

Član
Tu od
25 Tra 2007
Poruka
69
uh, evo pročitao sam svih 14 stranica...

...al morat ču opet jer nisam zapamtio sve ključne (i ne ključne :D ) stvari a pošto mi je investicija za uzgoj ljeske več duže u mislima stavit ču si to malo na papir jer ovdje imam uglavnom sve potrebne informacije ( do kojih prije nisam mogao doči ) a ako ču još što trebat pitat ču

O

oljasi

Guest
Kupujem drugi traktor.
Može preporuke?
Minimalno 75 ks, do 30-35000 eura.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Ovi su ti snage do 90-95 ks! Isti takvi su ti i ostali traktori iz SDF grupacije!

O

oljasi

Guest
Gledao sam te traktore, ne Lamb... nego grupaciju.
Dobio sam njihove ponude:
Same Dorado s 75 dt sa kabinom i powershift mjenjačem 28.470eura + PDV.
Hurlimann xf75 powershift, klima, prednja hidraulika 274.905,00 kn.
Nezman koliko je Lamb?
Stvarno su skupi traktori.
Kaže mi čovjek koji prodaje Masseya da su u prodali Masseya u Dalmaciju 350ks skoro milijun kuna. Treba im tamu za drobljenje kamena.
Mario, da li ti imaš takav traktor?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Za kakav traktor me pitaš dali imam? Imam lamborghinija!
Možda je on nešto jeftiniji!

O

oljasi

Guest
pa taj lamborghini.
Kolika mu je potrošnja, jesu skupi dijelovi, kakav je servis ...?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Potrošnja- niska!
Servis - dobar!
Dijelovi- kao kod ostalih zapadnih traktora dosta skupi! Cijena za blatobrane (pomične) mislim da je nešto ispod 5000 kn!

B

Bobo

Guest
Imas u Vetovu NH 95Ks koji radi u veleucilisnom vinogradu! Otidji ga pogledaj, ako oces, aj te odvedem, poznam tamo ljude, i sve ce ti pokazati! Kostao je ispod 30 000€ a ima gro opreme! Cak i super steer, sto ti dosta pomaze kod okretnosti, ali se ja tog super steera bojim, jer i covjek rekao da to zna na manjim (vinogradarskim i vocarskim) traktorim pucati. Njemu je puklo 3 puta i odustao je od popravljanja...

Dakle, ako ne zelis super steer, izadje te jos jeftinije!

Moj broj imas, i javi! Poznas i tamburasa Ivu iz Zakorenja, moze te i on odvest!

O

oljasi

Guest
vidio sam ga odmah kada je stigao. Cijena mu je bila 37.000 eura + PDV.
Ima svu opremu osim prednje hidraulike i kardana.
Dobio sam ponudu za Caseov traktor, demo traktor, ima cca 20 radnih sati, 2004 godina, dosta opreme, 95 ks i traže za njega 28.000 eura.
Å ta mislite o tome?

B

Bobo

Guest
Demo traktor sa 20 sati ne bi trebao biti los, ali kod demo modela je dosta skakljiva stvar kad ga kupujes. Evo, covjek kupio demo MF 95Ks i radi mu bez greske, a traktor imao 800 sati, sto za demo stroj nije malo...

Idi, pregledaj ga, ako curi igdje ulje ikakvo, ne uzimaj! Ne znam sto drugo da ti kazem...

Onaj NH da je kostao 37 000€+PDV?!? To meni nisu rekli...Tko tu sad koga mulja?

Uglavnom, mozda mu je to cijena, ali mislim da ga veleuciliste nije toliko platilo.

O

oljasi

Guest
Kakav je Case traktor?
Dobio sam ponudu od Baranjca sa foruma Landini Rex 85 ks 36.000 eura sa PDV-om.
NH model frutetto 95 ks 33.000 eura + PDV
Cararro agriplus 85 ks 31.000 sa PDV-om
I onaj Same i Hurlimann.
Nije mi se još javio čovjek iz Bizovca što prodaje MF.
Å ta bi kupili da ste na mom mjestu?

Najnoviji postovi

Na vrh