• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
koje sve strojeve koristite za uzgoj ljeske

ili imate u planu kupiti ja moram sad ispuniti kapitalno ulaganje pa se nemogu odlučiti kaj da kupim

mislio sam ovako

majevica prikolicu jednoosovinku 18000kn kupljeno

kosilicu ino rms 180cm 11500kn kupljeno
cisterna majevica 3200 lit 18000kn
deponator umj gnojiva 400 lit 3200kn
atomizer oko 15000kn kupljeno

sve s pdv-om

e sad novaca nikad previše nisam siguran jel mi treba cisterna dal ču stvarno moret zaljevat sadnice po ljetu

dal mi treba ova kosilica imam malčer al je spor i težak za traktor ak ima mala trava

atomizer sigurno ttreba al ne još bar 3,4,5 godina dok grmovi ne budu velki
ovaj deponator je sigurno dobra stvar pogotovu kaj sam slabo gnojio
možda je bolje sad još kupit zemlje možda če poskupiti

a ima još i u svoju zemlju ulagati mislim na ogradu krčenje živica navodnavanje itd

R

Ratarko

Guest
Da li ti odgovaraju za zaljevanje sadnica ovi rezervoari od 1000 litara ?
To je dosta jeftinije od te cisterne koju planiraš kupiti samo nije baš toliko praktično jel ih moraš imati tri komada :(
Mislim da bi ti u tu majevicu jednoosovisku prikolicu bez problema stalo četiri rezervoara ?
Kada su prazni dižeš ih ručno , ne treba ti viljuškar ili slično ...

Ja ih imam deset , kada idem u ljeto prskati bilo koje ratarske usjeve napunim si kod kuče par tih rezervoara , dignem ih viljuškarom u traktorsku prikolicu i vozim u polje jel nigdje drugo nemam vode za uzeti .

Obrisan neispravan link.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
kod mene ima sava prek puta kuče i jedno jzero gdjer natočiš prikojicu sa vodom za 5 minuta a ove moraš puniti iuz hidrofora dugo i struje se potroši

R

Ratarko

Guest
Ja ih nekada punim s Tomos motornom pumpom , 600 litara u minuti je moja pumpa , to je najmanja.
Radi se o tome da si rekao da nemaš dosta love za sve one stvari sa popisa pa sam predložio to sa rezervoarima.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Kad je bila suša 2003 mislili smo s njom navodnjavati, ali to je premali kapacitet za navodnjavati! Sada ju koristimo kad negdje treba ispumpati vodu!

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
kaj je to smreka između čega ljeske?

ima tu onda puno za kosit na usko to nemreš s traktorom

kolko treba tim smrekama da narastu

J

Jura

Guest
Pozdrav svim clanovima foruma. Poceo sam s uzgojem lijeske,a vrlo malo o tome znam pa me zanima sve o uzgoju.Svako vase iskustvo mi je dobrodoslo.Jura

J

Jura

Guest
Zivim u zg-u i nasljedio sam neku zemlju pa da ne stoji prazna posadio sam ljesnjake.zanima me sta bi mi bilo najbolje kupiti za obradu medu redovima.dali bi bio bolji malcer,freza ili roto kosa?

J

Jura

Guest
posadio sam prosle god. u proljece 500,a u jesen 250kom.u Grubisnom polju.

J

Jura

Guest
Za ovih 500 sam dobio poticaj od drzave pa razmisljam da bi kupio jos zemlje i jos posadio bar toliko ove godine

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
1000kom 06-te i 1000kom 05-te u jesen posađeno i ove jeseni oko 1000 kom ču saditi u okolici velike gorice za sve poticaj i kap ul sam dobio

tak oko 3000 nešt više ču imat i to je za sad dosta za mene

R

Ratarko

Guest
Bok Jura .
Nemoj se ljutiti ali pokušaj sve napisati u jednu poruku , ovo ti ne kažem zlonamjerno nego zato što si novi član . Usput da ti kažem da samo svoju zadnju poruku možeš izbrisati a ostale sve poruke možeš kasnije urediti ako si nešto krivo napisao.

Još jednom , ovo pišem sa najboljim namjerama
Dobro došao na forum :D

Najnoviji postovi

Na vrh