• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

O

oljasi

Guest
Možda ste krivo razumijeli, ne radi se o košnji unutar redova. Ja to kosim sa malčerom. Radi se o trakama koje ostaju poslje košnje, tamo gdje su vočke. E, to ja špricam cidokorom. Mislio sam si kupiti roto drljaču sa hidrauličnim pomakom za to, ali mi je nova preskupa (cca 40.000 kn).
Ako netko zna gdje ima rabljena neka mi javi.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
nemreš to rješit s tin pomakom u stranu kasd nemaš čvrste sadnice da pomaknu ticalo freze neg prve tri godine imaš tanke šibice od sad nica

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
to bi sve bilo dobro ništa nečeš puno pogrešiti al ja mislim najbolje bi bilo otiči do italije i tam videt s čim oni to rade jer su oni ova isprobavanja prošli davno prije eto ja kad sam kupoval malčer nisam ni znal da postoje ove kose roto kaj idu iza traktora

O

oljasi

Guest
Naravno, mi u Požegi uskoro pokrečemo udrugu gdje bi se organizirali baš za takve stvari. Bila je pokazna rezidba, planira se otiči i u Italiju...

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
super ideja pa snimit nešto kamerom fotoaparatom pa bi ljudi koji nemaju mogučnost iči malo pomogli financijski ko bi to naprtavio i tak

O

oljasi

Guest
Ferac je snimao kamerom pokaznu rezidbu u Daruvaru, nama je napravio dvd-ove pa pitajte čovjeka ako nekoga interesira.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
Bobo kaže:
Ratarko, imas novi ATV u pozegi za 30 000Kn... Adly sa honda motorom, jako izdrzljivi strojevi, 300ccm, ~20 KS...

Vise pogledaj ovdje: Obrisan neispravan link.

Imas i "ratarski" model, koji nije ovoliko usminkan, i mislim da ima i kardan iza za kojekakve prikljucke, te kuku za vucu prikolice...

Pozdrav
koji je to ratarski model ja ne vidim takav

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
oljasi kaže:
Ferac je snimao kamerom pokaznu rezidbu u Daruvaru, nama je napravio dvd-ove pa pitajte čovjeka ako nekoga interesira.
ferac ili ko več jek mi može poslat snimke o lješnjacima rezidba berba kaj več imate ili još bolje da se nađemo u gudovcu trebalo bi razmjenit br mob za kontakt

R

Ratarko

Guest
Ma živa glupost taj quad , vozi se sa A vozačkom a ne B ( zvao sam neki dan iraspitao se ) .
U Å vici ide sa B kategorijom i ne treba ti kaciga po zakonu a tako su trebali napraviti i kod nas . Ako vozilo ima dva traga kako može biti motorkotač , motori su sa jednim ili sa tri traga ...

O

oljasi

Guest
Quad je prva liga.
Kada sam ga kupio ušao sam u vočnjak vozikao se, obišao, pregledao puuuno više i brže nego bi to mogao pješice ili traktorom jer su male sadnice.
Ja ču svoj probati registrirati kao traktor, čuo sam za takav slučaj,
onda mi ne treba A kategorija, a kaciga treba zlu ne trebalo.
Inače oni se djele na sport i utillity modele. Ovi zadnji su radni.
Svakako preporuka i ne kuoujte radne quadove ispod 200 cm3 i po mogučnosti sa kardanom i rikvercom. :D

M

Mister x

Guest
Ja planiram ueti neki enduro do 500 eura bez papira. Pošto ja ne trebam sa nim silazit na cestu jer mi je sva zemlja na jednome mjestu.

Vozio sam Yamahu 125 DT i mislim da ču takvu i potražiti.

B

beperro

Guest
Pozdrav svima,
Novi sam sam clan na ovom forumu i moram Vas sve pozdraviti mislim da ste stvarno ok.Ono sto mene interesuje je uzgoj leske jer nameravam da u jesen podignem vocnjak na oko 3 ha.interesuje me jedna stvar,sto mislite da izmedzu leske se posadi krompir,znam da je pasulj povoljniji ,ali mislim da bi skrompirom bolje prosao.Dali sa sadnjom krompira bih na neki nacin mogao da povredim lesnikovog korena illi da mu nastetim prilikom tretiranja sa hemikalijama

R

Ratarko

Guest
beperro ja bi te samo pozdravio jel pojma nemam o lješnjaku 8)
Ovo za krompir ti nije loša ideja ako to može iči zajedno ?
Neznam samo da li ima nekih otrova što se šprica ljeska a da mogu štetiti krompiru , ako nema mislim da bi ti to išlo zajedno.

Sigurno če ti se več netko javiti od naših članova a da se razumije u to ali sutra ...

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
beperro
Bok i dobrodošao! Ja ti se isto ne kužim u lijesku, ali češ onda morat ručno vadit krumpir ili kako?

B

beperro

Guest
Pa vadio dih ga sa nekim malim traktorom jer ipak prored ozmedzu leske je 3 metara mislim da u tom pogledu ne bi bilo nekih problema

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
ja nemam vremena još nekaj sadit izmeđiu ljeske dost mi je i ovo posla

Najnoviji postovi

Na vrh