• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

Ž

Žan

Guest
:)

Pozdrav Mario, thx .....

Krki .... a kako če oni znati koliko sam ja imao prometa , netko mi je bio rekao da se treba voditi knjiga primitaka i izdataka ....znam da do 85 000 ne moram privaljivati porez no recimo za ovu godinu bi treboa dobiti isplatu poticaja sto je primitak od 35 000 pa možda jos koja potpora od Županije to su sve primitci .... pa koji račun ...recimo kupio sam sadnice jabuke i kruške za u baštu cca200 kom ... i sad mi samo nije jasno da li ja to sve negdje prikazujem i vodim ili ne .... a ovi u gospodarstvu naravno da ne znaju ...ako pitas knjigovodstvo odgovor je ... "naravno da trebate ,to vam je obveza i naravno 400kn mjesecno za vođenje knjiga hehehe" .... u svakom slučaju thx za tvoj odgovor .... morat cu napasti min. polj. sa brdom pitanja dok ne popizde :)))

Ž

Žan

Guest
:)

ajd nagovori dragu da otvori među-županijski-internet knjigovodstveni servis pa da se lijepo svi kod nje upisemo :))) (mojih je 2% god. prometa jer sam se prvi toga sjetio hehehe) :roll:

M

Mister x

Guest
Gle stvar je svakog pojedinca dali če uči u sustav PDV-a ili ne.
Mala pomoč kod odluke: za one koji idu u velika ulaganja u svakoj godini i mogu amortizirati PDV kroz razne kredite onda svakako treba iči u sustav PDV-a
Ako pak mislite zasaditi hektar ili 2 hektara vočki a več imate mehanizaciju onda ne.

Ako želite rasprodati svu starudiju i okrenuti novi list u životu i preusmjeriti se na jedan smjer poljoprivrede a uz to diči kredit od atronomske cifre ajmo reči 500 tisuča kuna i spremiti se na hrpu papirologije onda vam se isplati iči u sustav PDV-a.

Ovo su samo moja mišljenja i ako se netko ne slaže sa njima ne mora i ne treba ali ja mislim da u našoj državi fali itekako jedna važna karika u poreznol lancu a to je porezni savjetnik.

Ako ste bar malo po poreznim pitanjima kužite, taj dio u sustavu PDV-a je jako škakljiva tem za onog tko nezna onda čete svatiti zašto sam ovo gore napisao.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
sve je ok dok ti ništa nikome ne prodaješ ili ak prodaješ a to je još uvjek manje nego kaj kupuješ ali mislim nije povezano s kreditima bitno da su to izdatci ali ja sam se sad totalno prepustio ženi jel mi je ona objašnjavala neke stvari al fakat to treba prepustit nekom ko zna

može tebi neko vodit knjige za siču ti njoj doneseš papire ona to provede a onda je kasno kad moraš platit al po meni bitnije je da te zna savjetovat kak da prije neg nešt napraviš da ne pogrešiš jel mi mali poljoprivrednici sitnica nas može zakočiti ja recimo nisam imal nikakva sredstva osim sa poticajima i od male plače sam več uložil oko 200000kn
is ad ak mi uzmu par tisuča poreza a mogo sam proči da sam tu prikolicu knjižil posle prvoga a to nisam znakl onda je zajeb i knjigovođa ne odgovara za takve stvari

posle oš prodat svoj stari imt i moraš na nj pltit državi pdv

i još je bitno dali ste sam čisti poljoprivrednik ili još ste zaposleni ko ja npr

R

Ratarko

Guest
Je u sustavu PDV-a ponekad zna biti bolono.
Sve zavisi od toga koliko mjesečno kupuješ a koliko prodaješ svojih stvari , ako stalno kupuješ nove strojeve i slično pdv je zakon :) ali ako prodaješ svoju stvar ili proizvod onda je obratno . Evo sada preko zime mi obrt nije bio nešto aktivan ali opet mi je došao račun od knjigovođe da ovaj mjesec moram uplatiti pdva-a državi i to doooooosta , šokirao sam se kad sam vidio ali onda opet kad kupim traktorče na kredu pa mi mjesec dana kasnije vrate prikolicu love na račun osmijeh mi dođe na lice :D .

M

Mister x

Guest
Da Ratarko to stoji a naposljedku si ti mogao uzeti taj svoj novi traktor kroz leasing i njega amortizirati i vratiti kompletan PDV i gorivo za njega.
A ovako ti budu oni vratili hrpu love odjedamput a onda kad bude opet treabalo platiti bude ajoj.

Recimo u mojem slučaju to nema smisla jer ja samo gubim u sustavu PDV-a.

Ja ču ionako dobiti poticajna sredstva za sadnju nasada a za traktor ču nekako stisnut zube.

R

Ratarko

Guest
Pa u biti mi traktor i je na leasing a ne na kredit .
Bolje mi je da mi bubnu sav povrat pdv-a odjednom nego mjesečno po malo :)

M

Mister x

Guest
Pa onda si napravio pravi potez, skidam kapu.

Uglavnom ako ja ikad budem išao u sustav to bude onda kod jako velike investicije a ni sam granicu neznam.

Kod gradnje nekog objekta ili takvo nešto, traktor itd.

R

Ratarko

Guest
O da , gradnja objekta ...
Čekam več godinu dana na građevinsku dozvolu za izgradnju garaže za strojeve , mislim da bi do ljeta mogli papiri biti gotovi ali onda opet neče biti vremena za izgradnju , možda temelj stavim ...

Ž

Žan

Guest
Proljetni sajam Osijek

Jel netko dolazi na sajam u Osijek 1-4. 03.2007 ??

O

oljasi

Guest
Ako posadite ljesku koja ne rodi 5 godina vi ste gubitaši pa ostvarujete povrat. Kada ona rodi nakon 5 godine možete se izači iz PDV-a, a možete i ostati.

O

oljasi

Guest
Da se pohvalim, idem u ST po quada ili ti ATV-a. Suzuki OZARK 250.
Staviti ču na njega špricu i špricati ljesku cidokorom, one trake što ostanu nakon malčiranja.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
kupi atv i vozi se al nemoj špricat ljesku cidokorom nikako bolje kosito ja si mislim neki motokultivator ili frezu malu pa to kositi

reko je dr krpina da se nesme špricat herbicidima dok je mlado a tak češsi uništiti mogučnost da jednog dana pređeš na ekološku ljesku kaj če možda u budučnosti bit višr traženo a i sad je

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
ja sam isto razmišljal o špricanju prije

pa sam vidio kak to moj sused radi ima šprica na baterije koja je spec rađena za uništavanje korova ima U SEKRI ZA OKO 300KN pokriva skoro 2m krug tak finim kapljicama da se ne vidi

R

Ratarko

Guest
oljasi kaže:
Da se pohvalim, idem u ST po quada ili ti ATV-a. Suzuki OZARK 250.
Staviti ču na njega špricu i špricati ljesku cidokorom, one trake što ostanu nakon malčiranja.

Auuu , zavidim ti , priznajem i stid me ali zavidim ti :oops: :D
Ako nije tajna napiši koliko košta ( može i na PM ) ali moraš obavezno poslati i koju sliku da znam kako izgleda. Kako ide sa dozvolom za to čudo , pitaj prijašnjeg vlasnika , da li se vozi sa A ili B kategorijom i kako se registrira odnosno koliko košta registracija takve strojčine ?
Da li je novi ili polovni ?

B

Bobo

Guest
Ratarko, imas novi ATV u pozegi za 30 000Kn... Adly sa honda motorom, jako izdrzljivi strojevi, 300ccm, ~20 KS...

Vise pogledaj ovdje: Obrisan neispravan link.

Imas i "ratarski" model, koji nije ovoliko usminkan, i mislim da ima i kardan iza za kojekakve prikljucke, te kuku za vucu prikolice...

Pozdrav

O

oljasi

Guest
Več sam špricao prošle godine ručno, sa nogu pa sam krepao.
Jednogodišnji nasad.
Ja ču prije vjerovati čovjeku koji ima ljesku 20 godina nego nekome koji je o tome čitao iz udžbenika i to naučio na faxu.
A što se tiče ekološke proizvodnje, jel netko zna kako se uništava ljeskotoč ekološki?
Razlika u cijeni nije tolika koliko je smanjen prinos uzgojem na ekološki način.
Pozdrav

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
opiši mi malo to kak si to mislil špricat u vožnji da ne pošpricaš i ljesku a ja sam vidio tipa koji je imal neke cjevi koje je stavljao preko sadnica pa je špricao pa sad kolko treba tak za 2000 komada a od jeseni 3 tisuče kod mene

O

oljasi

Guest
Na njega sam i mislio.
Imaš za kupiti štitnik u obliku zvona koji se stavi na cijev i ne ides blizu sadnice i to je to.

Najnoviji postovi

Na vrh