• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

O

oljasi

Guest
Idem izgleda u utorak u Austriju pogledati Masseya 3435 traktor.
Ima 80 ks, mjenjač 45/45, klimu...
Mislim da če to biti moj konačni izbor.
Å to mislite? Cijena je cca 27000 + PDV.

R

Ratarko

Guest
Kupuj ako imaš novce , ja sam isto misli da je to cijena od polovnog .

O

oljasi

Guest
Idem ga sutra pogledati.
Gdje si ti išao u Austriju?
Ja idem u Austrodiesel.
Na forumu sam čitao da se trakori MF do 100 ks sklapaju u Turskoj.
Jel to istina?

T

tomislav_dev

Guest
Jeli netko moze odgovoriti meni, kao jednoj neznalici, da li je potrebno nakon sadnje ljeske orati zemlju između redova

K

krx pozega

Guest
Ratarko kakav nastavak na ventilu koristiš za ispuštanje vode?...jel ti curi voda na ventilu?Jel ti visoka prikolica na kojoj su cisterne ili ti i u polju koristiš pumpu?...evo par pitanja kakvog ti imaš iskustva sa njima...nisu mi baš neke zahvalne više več planiram drugi sistem..ja također imam tri takve identične

R

Ratarko

Guest
Nemam neki poseban nastavak na ventilu , samo jedan komadič od 15 cm ravne plastične cijevi koja se zašarafi na navoj na ventilu . Na taj komadič cijevi stavim crijevo od 6 metara koje mi ide u prskalicu . Voda ne curi uopče , gotovo niti kapi ne iscuri kada to sve spojim a pogotovo kada rezervoar stoji na betonu i čeka po mjesec dana da se iz njega potroši UAN ili Fertina .

Prikolica je normalne visine , voda prilično brzo teče van ali ja to crijevo spojim dole na prskalicu i usisam pomoču pumpe na prskalici , tako ide još brže . Ako sam kod kuče onda viljuškarom dignem rezervoar direktno iznad prskalice i samo ispustim vodu unutra , tako ide najbrže .

Za sada koristim te rezervoare od 1000 litara za sve ( voda , UAN , Fertina ...) , namam druge mogučnosti ali ju niti ne tražim , naučio sam ovako i odgovara mi jer u prikolicu mogu natovariti tih 6 rezervoara , više nego dovoljno za moje dnevne potrebe .

K

krx pozega

Guest
Dobro, ti usisaš vodu..mene malo taj pad zajebava,ali nije bitno..ja bih riješio cisternu od 3000lit. vidječeš zašto..
Imam stroj za špricanje duhana koji može zakoračiti cisternu te bih na njoj napravio staze pa ga nateram na cisternu te tjeram sve skupa u polje :idea: ..strašna ideja..moram prvo poslikati stroj da vidiš kako on izgleda ali nemogu sad kad je zatrpan :cry:

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
koje su flakserice najbolje imam jednu štilovku sad joj je druga sezona ide dobro ali neznam kolko če još izdržat jel sam povečao površine i nekad ju ne gasim i po par sati osim kad točim gorivo sebi i njoj radi se o modelu FS55 od 1ks

neznam jel baš tolka razlika u kvaliteti ove moje hobi i profesional verzije

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ja imam fs 120,iz profi linije...vrlo sam zadovoljan,jer na njega idu svi moguči noževi i radi sa njima bez frke,što se krčenja šikara tiče,sa odgovarajučim nožem(poput cirkulara,ili kružne pile,samo za stihl) nema frke,i do debljine ruke rreže,samo ti netko onda mora sklanjat tu masu drveča..a što se tiče flaksa,ne pitaj,to ni ne osjeti....to moš od jutra do sutra pičit...

evo je...
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
Hehe , imama istu takvu , sa istim ručkama , sada su malo modernije ...

B

Bobo

Guest
Mi imamo SOLO 127, i nema takve "bike" rucke, nego onu okruglu stvarcicu. Ne znam kako vama, ali meni je bilo mnogo teze kositi sa tim ruckama, nego sa onom okruglom, pa sam se odlucio za takav trimer...

Stari je silom htio takve rucke, ali samo zato sto je u kompletu dolazio bolji noz, i nista vise...

Prezadovoljan sam s njim, imamo ga 7 godina i jos ne posustaje. SOLO ima djeciju bolest sa oduskom rezervoara poslije 5 godina ekstremnog koristenja, tako da se slijepi, pa kad se zagrije, ne moze vise vuci gorivo. Lijek je da se odvrne i zavrne cep rezervoara, i kosis kao da se nista nije dogodilo. bas sam sa jucer pricao sa SOLO mehanicarom, i rekao mi je da je nabavio neke full kvalitetne cjevcice koje je poceo ugradjivati u SOLO trimere i da se vise ljudi ne zale...

Kad smo ga kupili kostao je 3500 Kn i do danasnjeg dana nismo ni kune pozalili sto smo ga kupili.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ma ove su ručke zakon,jer kad ga okačiš na remanje koje ide po cijelim leđima i prsima,(ne ono samo kao za ceker što ide na rame... ) ni ne osjetiš ga, a vibracije su gotovo jednake 0,a kosio sam ja i sa tom okruglom ručkom,pa se sav otreso...de bježi...

R

Ratarko

Guest
abrkili kaže:
ma ove su ručke zakon,jer kad ga okačiš na remanje koje ide po cijelim leđima i prsima,(ne ono samo kao za ceker što ide na rame... ) ni ne osjetiš ga, a vibracije su gotovo jednake 0,a kosio sam ja i sa tom okruglom ručkom,pa se sav otreso...de bježi...

Hehe , de bježi kažeš , potpisujem ovo gore napisano .

K

krx pozega

Guest
Ja također imam taj profesionalni..dere sve po redu a proizveden je neznam koje..a piše West Germany..ali je isti kao ovaj sa slike...samo ručke skroz pod kutom u devedeset ne ovako malo izmotanije što nema veze..ali ima veze kad sam ga doneo iz švice polovnog prije petnaest godina večina ljudi pojma nije imalo šta je trimer..radilica je još njegova ;) a klipova nezna se broja baš sam negdje prije dao tisučaka za klip,kardan,te glavu plastičnu novu...

I još nešto tko na takvome potroši tri rezervara za redom ja mu skidam kapu i klanjam se dio zemlje.....da vas čujem

R

Ratarko

Guest
Pa ja sam sa svojom FS 120 ( ista kao sa slike ) potrošio četiri rezervoara za redom . Svaki puta kada sam točio gorivo popio bi po pola litre vode i nastavio dalje . Radio sam jedno 2 i pol sata u komadu dok nisam potrošio ta četiri rezervoara . Bio sam umoran , prilično nakon toga , nisam ništa radio ostatak dana .

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
ja kosim i po par sati u komadu prostor između sadnica i imam i ovakvu s volanom i s onim okruglim i volan je puno bolji jer je sva težina na leđima a ruke samo lagano miču kosilicu ljevo desno

ali treba mi još jedna kupio bi takvu fs 120 sam dal je teška za dugotrajan rad i dal je duplo jača od fs55

ja neznam dalje od stihla

koje su još dobre čuo sam da su kawasaki dobre

Najnoviji postovi

Na vrh