• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj lijeske

nenad

Član
Tu od
22 Lip 2008
Poruka
207
Pa kada nista nisam znao kod drugog voca sam se uvek divio ljudima koji nesto sitno seckaju , pa jednogodisnji prirast ,pa dvogodisnji.....ali kod lesnika kada vidim da neko nesto secka na osnovnoj grani (ne racunajuci grane koje ulaze u sredinu i vrse zasenu) pa onda krene da pametuje razne diferncijacije ovoga i onoga ,pa tri godine prodju grana se izrodi pa se provodi na Janka i Marka, znam da o leski nista ne zna.
Drugo ,obrati paznju na 3.50 minut .....osnovna ramena grana se rascvetala (da ne ulazimo sta moze biti-dobro nije) ,njega to ne interesuje i on mrtav hladan unistava izbojke pored takve grane i ostavlja tu ubogaljenu bez zamene.
Trece 8.45 minut sece vrhove ???? to mi tek nikada nije bilo jasno a kod dosta ljudi vidim da nasedaju pa to rade, ne znam sta sa time postizu osim sto po meni gube rodnost i bujnost.
Hoce strucnjaci da im lesnik rodi na 20cm od zemlje ....ne ide to u praksi.
Necu dalje i ovo sam preterao, mozda covek ovo procita ,ipak su oni strucna sluzba.

babin2

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2015
Poruka
130
Evo nesto novo za problem sa nedostatkom gvozdja i alkanog zemljista.
Iper Fer Marathon,HBED skraćeno od N, n’-Bis (2 Hidroksibenzil) etilendiamin – N, n’- Dipropionska kiselina je helat koji sprečava taloženje gvožđa do veoma visoke pH vredonosti od 12. Konstanta stabilnosti Fe HBED je čak veća nego kod Fe EDDHA helata sa najvećim orto-orto procentom. Za razliku od EDDHA helata, HBED helati nemaju izomere.Cena je 2100 din ,25kg a prmenjuje se od 6 do 12g po stablu ako su stabla starija.Da li je ovo neko koristio i kakva su iskustva.

Goran S

Aktivni član
Tu od
30 Pro 2012
Poruka
114
Što se to dešava s tržištem lješnjaka, postaje nova aronija, nojevi, puževi?
Gledam ove podatke s svjetskog tržišta i malo mi baš i nije jasno kako kod nas 1,68 USD je kg lješnjaka u ljusci.. Mada mi nismo u EU.. ili jesmo ili....
Ako može netko da mi pojasni, ako to ne razumijem i tako je, da palim motorku i niveliram nasad na nulericu..
https://www.tridge.com/intelligences/hazel-nut/country

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ako može netko da mi pojasni, ako to ne razumijem i tako je, da palim motorku i niveliram nasad na nulericu..

Da sam to barem napravio prije nekoliko godina sad bi mnoge stvari bile potpuno drugacije,,, :(

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Plemeniti,
nikad nije kasno da se ljubi strasno (na nulu). Posljedice te ljubavi su već druga priča.

Meni se za neke aktivnosti također znalo činiti da sam zakasnil s njima, a onda se, ali ne uvijek, za par godina pokazalo da sam pogriješil u procjeni. Kaj moremo, takav je život.

Stvarnost

Novi član
Tu od
27 Lis 2018
Poruka
4
Plemeniti,
nikad nije kasno da se ljubi strasno (na nulu). Posljedice te ljubavi su već druga priča.

Meni se za neke aktivnosti također znalo činiti da sam zakasnil s njima, a onda se, ali ne uvijek, za par godina pokazalo da sam pogriješil u procjeni. Kaj moremo, takav je život.
Teško je se vratiti nazad bilo u ljubavi ili voćarstvu. Nemamo dva života da ispravimo greške ali onaj posle ovoga moguće budemo ministri.

Poslato sa Honor 9 lite uz pomoć Tapatoka

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Plemeniti,

Neznas ti o cem' ja pisem,,, :icon_weed:

Evo cekam da otpadne list pa sadnja novih 1000 komada,,,
c015.gif

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Osjecam li ja to sprdnju na moj nick name i napisano slovo ili me samo osjecaj vara?
i030.gif

Daklem, govorili smo o niveliranju nasada na nulu, da bi se oformio pravi maticnjak za proizvodnju sadnog materijala potrebno je odraditi upravo i bas tu radnju,,,
Danas je to vec isfurana prica ali da se to znalo prepoznati prije desetak ili vise godina danas bi bio bogatas i nebi me uopce mucio plasman proizvoda niti bi prosirivao nasad,,,
Tako ugrubo gledano nije bas svako zlo za zlo jer proizvodnja sadnog materijala u gotovo svim kulturama vrlo je unosan (ali i rizican) posao,,,

Da nebi bilo da je to kruha bez motike, nije i tu svakako treba i znanja i preduvjeta da biste bili uspjesni, i konkurentni, naravno,,,

Eto, toliko o niveliranju,,,
a056.GIF

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Plemeniti,
moja velika isprika.
Idući put moram prije upotrebe tipkovnice uključiti sive čelije. :icon_redface:
Očito sam smetnul s uma da nas na ovom forumu ima jako različitih, a ja budala, često zaboravim da nisu svi dobronamjerni. :icon_hang::mur:
Jako mi teško pada kaj je moja neoprezna informacija iskorištena na ovaj, najblaže rečeno, neprimjeren način.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
O cemu sad ti, da li mene prozivas za upitnu dobronamjernost?

Molim da se citira ili napise na koga se upit odnosi,,,
Ako je na moj post iznad, odnosno na moj upit onda cu ti pojasniti,,,
Nacin na koji si napisao svoj upit, od imena do onog "ako sam dovoljno vrijedan" podsjeca me na mog međasa vgoricama koji mi se na taj nacin obraca kad se pokusava sprdati samnom,,,
Mislim da sam na ovom forumu ostavio i previse dobronamjernih slova sa kojima sam opisao svoja saznanja i prenio svoja iskustva bez fige u dzepu,,,
Pri tom nikad nisam niti cu traziti neka klanjanja :icon_pray: niti zahvale,,,

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ne odnosi se na tvoj post. Odnosi se na post od kolege neposredno ispod. I inače se ne citira post neposredno ispod, samo se odgovori... Tebi sam zahvalan sto si mi objasnio o cemu se radi iako nisi morao, malo se jesam nasalio s tvojim nickom kad sam te zamolio za objasnjenje, ali sve u pozitivnom i prijateljskom kontekstu. Ne vidim razloga da tih mojih nekoliko postova, itko dovodi u pitanje po pitanju dobronamjernosti. Zato sam pitao kolegu da li se na mene kritika odnosi...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ispričavam se, ako sam svojim prethodnim postom nekog povrijedio. Ubuduće se trebam pridržavati preporuka iz Dubrovačke Republike i izbjegavati pisanje škakljivih odgovora za vrijeme južine. :icon_wink:

Stvarnost

Novi član
Tu od
27 Lis 2018
Poruka
4
Moram da se izvinim za svoju šalu a verovatno se neko našao u toj šali jer neko nije ni za šalu a o ozbiljnim stvarima to je ogromno velika razlika.

Poslato sa LLD-L31 uz pomoć Tapatoka

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
malo se jesam nasalio s tvojim nickom kad sam te zamolio za objasnjenje, ali sve u pozitivnom i prijateljskom kontekstu. -

Nisi ti niti prvi niti jedini koji se nasalio na moje virtualno ime koje nema apsolutno nikakve poveznice sa stvarnim vec je kao sto sam vec napisao to samo "virtual name"
Nemam nista protiv sale u raspravama dapace cak i sam kadkad znam pikati pomalo,,,
Morate nauciti da kod slova koja vuku na zabavu, salu ili tome slicno, stavite smajlic cisto da ne dovodite ljude u zabludu,,, :eek::

Ispričavam se, ako sam svojim prethodnim postom nekog povrijedio. Ubuduće se trebam pridržavati preporuka iz Dubrovačke Republike i izbjegavati pisanje škakljivih odgovora za vrijeme južine. :icon_wink:

Moram da se izvinim za svoju šalu a verovatno se neko našao u toj šali jer neko nije ni za šalu a o ozbiljnim stvarima to je ogromno velika razlika.

Becari, nema potrebe za nekim isprikama jer nije bilo nikakvog vrijeđanja po bilo kojoj osnovi,,,
Ali valja imati na umu da nas ima svakakvih i da postoji mogucnost da je netko imao los dan pa da radi toga reagira drugacije nego bi to bilo da je normalna situacija,,,
Uvazavajte jedni druge pa i njihova razmisljanja jer nikad ne znate koliko mogu biti u pravu,,,

Vratimo se mi ljesnjacima a tastinu ostavimo po strani,,,

a304.gif

Na vrh