Govorimo o moniliji?
Možete li napisati konkretno koja sredstva ste koristili?idem samo sa triazolima
Ja sam ove godine dva puta spricao sa Signumom ali sto se tice trulezi ploda nisam imao uspeha, rekao bih da imam do 10% trulih plodova, stoga bih vam bio zahvalan kada bi sa nama podelili vase iskustvo u vezi Triazola.Od prosle godine idem samo sa triazolima i vise sam nego zadovoljan
Blago tebi što ne špricaš i zadovoljan si, iskreno.Ja nikad ne špricam , primjetio sam neke bolesti i protiv toga se borim jačim obrezivanjem.
Badava mi špricanje kad su do mene orasi u travi od 1,5 metra sa tko zna kakvim boleštinama.
Ako mi se posuši 1,2 stabla lijeske od 200-tinjak
pa da idem zbog toga sve špricat nema šanse.
Svatko radi kako želi ja sam odabrao da radim bez špricanja, eventualno sa koprivom ili gavezom.
Trulež ploda je kompleksnija problematika. Ne može se i uz najbolju zaštitu suzbiti 100%, ali se može smanjiti na minimum. Rimski lješnjak je više ugrožen od recimo istarskog. Tolerantna - zadovoljavajuća granica je cca do 3-5%.Ja sam ove godine dva puta spricao sa Signumom ali sto se tice trulezi ploda nisam imao uspeha, rekao bih da imam do 10% trulih plodova, stoga bih vam bio zahvalan kada bi sa nama podelili vase iskustvo u vezi Triazola.
Kao sto karla kaze sve mimo dozvoljene liste je prekrsaj,,,Možete li napisati konkretno koja sredstva ste koristili?
Ovo su ožegotine od sunca, nakon obavljene zaštite. Inače, kao što vjerojatno znate zaštita se u ovim ljetnim vručim danima mora obavljati ili kasno navečer ili rano ujutro(ako nema rose)Pozdrav forumašima,
javljam se prvi put, što ne znači da u ovih 12 g nasada nisam imao problema. U cijelom tom periodu uspjeli smo se pokriti (financijski) 3-4 godine. Baš kad pomislim evo dobre godine ili ga smrzne, ili sruši ili se javi trulež ili pak nešto četvrto. Evo ovim putem milim za pomoć u obliku savjeta s problemom kao na slikama. Zadnja zaštita je bila prije 3 tjedna - Signum 1 kg, 0,2 Calipso, Folpet 1,5 kg, 3kg Novalon + 1 l aminokiseline Delfan.
View attachment 27891 View attachment 27892 View attachment 27893
Svaki komentar, savjet je dobro došao.
Pozdrav svima