ivanhecimovic
Aktivni član
- Tu od
- 11 Ruj 2014
- Poruka
- 688
Sad vam se uzimaju bozicni purani koji se hrane do bozica kak im ime kaze,za domace je prekasno. Problem je sta su pure glupe životinje (jedna mi se nabila između zida i pojilice i skoro se ugusila kad su bile male),dosta su mlitave i do 2 mjeseca ih se ne preporučuje puštat van mada sam ja svoje pusto ranije al samo kad je suho i nedaj boze da vam pokisnu,nakon dva mjeseca kad se izbobaju (izgube one tockice po glavi i dobiju one smrklje purani i ono tkivo pa lice na puru pravu ne više na purića ). Pazinske bas i ne lete jer su glomazne ali domace lete ko vragovi i možda ćete ih po selu skupljati ako im ne odrezete krila(perje na krilima ne stvarno krila 😂) ,jedu starter za purice pa kasnije super koji nije obavezan-bez njega se dobije kvalitetnije meso ali produzuje tov i pazinske i bozicne bez njega budu sitnije. Kazu da vole koprive ja sam svojima sjecko rezo i svasta nesta kak su me zene po selu savjetovale i nisu nesto bile oduševljene nisam pogodio recept, na kraju sam odusto sad kad su vani nek ih pasu ako hoce. Lakse su za cistit od gusaka i pataka ,ciste se lagano ko pilici .