drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
Nož svakako mora biti ravni da kupi sav krompir, ovako će rezati krompir ili će ostajati krompira u zemlji.
Ja sam radil po mjerama kolege cobra, ali mi je bila previsoko kopčenje kardan i nisam je mogel podići dok je radila, i bio je preveliki excentar pa je jako lupala, radila je ona, ali ovak sam se odlučil prepraviti i te diskove staviti za travu.Cudno, moja na iza lijepo baca jedino bi moro stavit diskove sa strane da reze travu inace nemam zamjerke
Moja je kao ova desno. Prednost joj je to što nema puno pokretnih delova koji se upotrebom habaju, pa joj je samim tim održavanje daleko jeftinije, a mana u odnosu na ovu levo je to što ne može da vuče kolica za sobom i odmah u njih ubacuje krompire (cveklu, luk, mrkvu...). Takođe sklonija je zagušenju u slučaju zakorovljenije parcele.Ja sam radil po mjerama kolege cobra, ali mi je bila previsoko kopčenje kardan i nisam je mogel podići dok je radila, i bio je preveliki excentar pa je jako lupala, radila je ona, ali ovak sam se odlučil prepraviti i te diskove staviti za travu.
@drazenhonda
Jesi mislio ovak nešto?
View attachment 37473 View attachment 37474
Do ove godine sam radil sa takvom home made na mtk BCS 740 dizel 7 KS. Išlo je eli uz malo muke. Ove godine sam istu pripasao na traktor i ide puno bolje. Mogu je spustiti par cm dublje pa nema nasječenih, a posel je gospodski bez naprezanja.
A jel bi to mogel vleči 4911 zekanKrumpi,
ispričavam se ako mi je promaknula tvoja želja. Možda je bilo u nekoj drugoj temi, u ovoj sigurno nije, a možda si ti imal namjeru ali nisi napisal. Ti imaš Bomet koja je mercedes za ovu.
Edit:
Pregledal sam našu komunikaciu u pp. U kolovozu 2018. smo raspravljali o vadilicama, ali nisam našel tvoj upit.
Ne, obavezno mora biti dupljak. Ili mtk s 2 pogonska kotača ili traktor s dvije pogonske osovine. Sve ostalo je p.d.. 🤭A jel bi to mogel vleči 4911 zekan