nisam siguran da sam skužil kaj si s tim mislil :scratchspensi kaže:Mike kaže:ima jedna stvar koja me jako ljuti kod svega toga vezanog uz taj naš uzgoj tih naših jadnih životinja,a to je da one zapravo više i nisu naše.
sad će netko pitati kak nisu naše,pa nisu,jednostavno,ak je nekaj tvoje onda moreš s tim raditi kaj hoćeš,nemoraš se nikome ispovijedati i opravdavati zakaj je to tak ili onak,a s stokom moraš veterinarima svaku sitnicu ići objašnjavati i prijavljivati :evil: :evil: :evil:
pa nek me neko ispravi ako nisam u pravu :?
A najveci si vlasnik samog sebe.
Tako kad te nesto (neda bog) zaboli, nemoj ici u doktora i u bolnicu.
Napravi sam.
Mike kaže:nisam siguran da sam skužil kaj si s tim mislil :scratchspensi kaže:Mike kaže:ima jedna stvar koja me jako ljuti kod svega toga vezanog uz taj naš uzgoj tih naših jadnih životinja,a to je da one zapravo više i nisu naše.
sad će netko pitati kak nisu naše,pa nisu,jednostavno,ak je nekaj tvoje onda moreš s tim raditi kaj hoćeš,nemoraš se nikome ispovijedati i opravdavati zakaj je to tak ili onak,a s stokom moraš veterinarima svaku sitnicu ići objašnjavati i prijavljivati :evil: :evil: :evil:
pa nek me neko ispravi ako nisam u pravu :?
A najveci si vlasnik samog sebe.
Tako kad te nesto (neda bog) zaboli, nemoj ici u doktora i u bolnicu.
Napravi sam.
no da još malo pojasnim kaj sam mislil s ovime gore :roll:
životinje se tretiraju po zakonu kao stvari,e sad ti si kupiš na primjer jedan skupi plazma televizor koji vrijedi oko 1000€,to bi bila otprilike manje,više vrijednost jednog grla,gledaš utakmicu i užasno se iznerviraš rezultatom pa razbiješ tog svog televizora,pa te sad ja pitam kak bi se osjećal da poslije toga moraš ići nekome obješnjavat zašto si razbil tog "svog" televizora :lol: :lol: :lol:
ili drugi primjer da ti se taj televizor pokvari tak da se ne isplati ga popravljat,pa moraš ići nekud to nekome objašnjavat :lol: :lol: :lol:
...nemora biti baš televizor,može biti i bilo koja druga stvar,jer se životinje po zakonu tretiraju kao stvari,a privatno vlasništvo bi trebalo biti svetinja kolko sam ja upućen u stanje stvari...ili možda nisam :scratch :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no sve ovo ne znači da ja mrzim veterinare i njihovu struku i stručnost,naprotiv,oni sam rade svoj posao kaj im neko iznad njih naredi,i za to su na kraju krajeva i plaćeni,ali me ljute i smetaju takvi zakoni i takva po meni glupa pravila koja se u isto vrijeme mogu na više načina protumačiti :scratch i to što kod nas u jednoj županiji vrijede jedna pravila,a u nekoj drugoj niko ni ne pomišlja da ta pravila provodi :?
ZJ kaže:Mike, nisam neki veliki poljoprivrednik, ali mi je pun k. više te "regulative". Više se ni nesmiješ popišati na svojem gruntu, a da te ne dohvati neki zakon. Ni piceka zaklati radi dobrobiti životinje, a da ne govorimo o kolinju...
J...š takvu demokraciju u kojoj nema slobode, to si htio reći? Potpuno te razumijem i suosjećam s tobom.
U prošlim vremenima moralo se držati jezik za zubima, ali je bilo slobode.
Moga si direktore copy/paste cili clanak iz slobodne da vide ljudi sta Mile Mesar i njegova ljubljena rade he he :twisted:spensi kaže:Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.
Vlasnika trgovačko-mesarskog obrta „Mesnica Milenium" Milivoja Utrobičića, policija je već obrađivala zbog krađe skupocjenog automobila, kad je kod njega nađen i oduzet jedan veterinarski pečat. No, Mile Mesar je očito nabavio novi pečat i njime ovjerio svinjsko meso koje je bilo zaraženo trihinelom. Svinjentinu je 11. prosinca prošle godine kupio Ante M. iz okolice Sinja i sušio je u konobi sa susjedom Stipom K. da bi se trihinelozom zarazilo 8 ljudi koji su konzumirali meso
sinoc san otperja rano lec. Ono minja se sat, a naucija san dok san naviga tako jer tamo smo mi minjali sat svaki drugi-treci dan pa je bilo zajebano i tako nisan odgovorija pa sad u ovu uru tucen po racunalu he he. Triba si stvarno sve obisit da vide ljudi da je mesar svestran he he :lol: :lol:spensi kaže:Ostali dio clanka mi nekako ne spada u ovu temu :lol:
shvaćam te kaj si htio s time reći,ali zašto postoje trihineloški pregledi,koji su usput budi rečeno i besplatni,barem kod nasspensi kaže:Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.
Vlasnika trgovačko-mesarskog obrta „Mesnica Milenium" Milivoja Utrobičića, policija je već obrađivala zbog krađe skupocjenog automobila, kad je kod njega nađen i oduzet jedan veterinarski pečat. No, Mile Mesar je očito nabavio novi pečat i njime ovjerio svinjsko meso koje je bilo zaraženo trihinelom. Svinjentinu je 11. prosinca prošle godine kupio Ante M. iz okolice Sinja i sušio je u konobi sa susjedom Stipom K. da bi se trihinelozom zarazilo 8 ljudi koji su konzumirali meso
Slab si mi ti sudac ... da na jedno vrime... na neodredjeno prijatelju na neodredjeno he he :lol: . Inace on je sam stavlja lazne pecate da su pregledani he he :evil:Mike kaže:shvaćam te kaj si htio s time reći,ali zašto postoje trihineloški pregledi,koji su usput budi rečeno i besplatni,barem kod nasspensi kaže:Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.
a takve muktaše bi ja u buksu bez pogovora na jedno vrijeme :evil: ,pa nek se malo tam hlade :lol: :lol: :lol:
Krivo dečki! Netreba ga u zatvor, već natjerati da radi (naravno pod budnim okom inspekcije) i da cijeli život plaća odštetu ljudima koji su postali invalidi radi njegove bahatosti i lakomislenosti. I to ne kao % zarade, već kao % imovine koju ima na bilo koji način. Mislim da bi to bil dobar primjer, i da bi se drugi zamislili.brundalo kaže:Slab si mi ti sudac ... da na jedno vrime... na neodredjeno prijatelju na neodredjeno he he :lol: . Inace on je sam stavlja lazne pecate da su pregledani he he :evil:Mike kaže:shvaćam te kaj si htio s time reći,ali zašto postoje trihineloški pregledi,koji su usput budi rečeno i besplatni,barem kod nasspensi kaže:Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.
a takve muktaše bi ja u buksu bez pogovora na jedno vrijeme :evil: ,pa nek se malo tam hlade :lol: :lol: :lol:
spensi kaže:...Di su u ovom slucaju sve te puste inspekcije.
bob kaže:samo radi disgresije,kod nas kao ni u EU živ.se nesmiju zakapat,ima registriranih firmi koje se time bave,te tako i moja tvrtka odvaža sa specijalnim vozilom lešine sa obiteljskih gospodarstava bez ikakve naknade za ista.