• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VETERINARSKE USLUGE

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
Nadajmo se da ce stvari krenut u boljem pravcu.
Za dobrobit uzgajivaca i proizvodjaca.
Na zalost u nas jos uvjek vlada ono ZAJEBI SELJAKA.
Pozdrav

J

jucky

Guest
Žalosno je da se rijetko koji stočar može pohvaliti sa suradnjom sa veterinarima ali,iako i ja spadam među te stočare, moramo priznati da smo si večim dijelom tome sami krivi. Puno ljudi ne vodi brigu o preventivi, ne uzmu si vremena da malo promatraju svoju stoku več samo gledaju koliko če novaca izvuči iz vjemena. A kada im "dođu vile pred oči" tj; kada im se stoka do te mjere razboli zovu veterinara... I evo ga, stiže čika spasoje sa čarobnim štapičem, svetom vodicom; sav u bijelom kao angelek sa neba... " Sad bu on moju kravicu izlečil :D " misli si stočar, ali je stvarnost da toj kravici više ni dr. House ne pomaže. "Vrag mu m...r!!! :evil: :evil: Kaj sam ga zval? Nema on pojma, sam po birtijama dangubi :partyman: ..." misli si stočar- " sad budem ja sam svoj veterinar! :idea: " I tu počinje priča o samoukom doktoru veterine kojem krave po noči kao krijesnice sjaje od antibiotika koji je "svemoguči" i liječi sve... od anemije do žutice... :scratch.........o veterinarima ču poslije... idem dat antibiotik jednom janjetu... ;)

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
spensi kaže:
Mike kaže:
ima jedna stvar koja me jako ljuti kod svega toga vezanog uz taj naš uzgoj tih naših jadnih životinja,a to je da one zapravo više i nisu naše.
sad će netko pitati kak nisu naše,pa nisu,jednostavno,ak je nekaj tvoje onda moreš s tim raditi kaj hoćeš,nemoraš se nikome ispovijedati i opravdavati zakaj je to tak ili onak,a s stokom moraš veterinarima svaku sitnicu ići objašnjavati i prijavljivati :evil: :evil: :evil:
pa nek me neko ispravi ako nisam u pravu :?

A najveci si vlasnik samog sebe.
Tako kad te nesto (neda bog) zaboli, nemoj ici u doktora i u bolnicu.
Napravi sam.
nisam siguran da sam skužil kaj si s tim mislil :scratch
no da još malo pojasnim kaj sam mislil s ovime gore :roll:
životinje se tretiraju po zakonu kao stvari,e sad ti si kupiš na primjer jedan skupi plazma televizor koji vrijedi oko 1000€,to bi bila otprilike manje,više vrijednost jednog grla,gledaš utakmicu i užasno se iznerviraš rezultatom pa razbiješ tog svog televizora,pa te sad ja pitam kak bi se osjećal da poslije toga moraš ići nekome obješnjavat zašto si razbil tog "svog" televizora :lol: :lol: :lol:
ili drugi primjer da ti se taj televizor pokvari tak da se ne isplati ga popravljat,pa moraš ići nekud to nekome objašnjavat :lol: :lol: :lol:
...nemora biti baš televizor,može biti i bilo koja druga stvar,jer se životinje po zakonu tretiraju kao stvari,a privatno vlasništvo bi trebalo biti svetinja kolko sam ja upućen u stanje stvari...ili možda nisam :scratch :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no sve ovo ne znači da ja mrzim veterinare i njihovu struku i stručnost,naprotiv,oni sam rade svoj posao kaj im neko iznad njih naredi,i za to su na kraju krajeva i plaćeni,ali me ljute i smetaju takvi zakoni i takva po meni glupa pravila koja se u isto vrijeme mogu na više načina protumačiti :scratch i to što kod nas u jednoj županiji vrijede jedna pravila,a u nekoj drugoj niko ni ne pomišlja da ta pravila provodi :?

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
Mike kaže:
spensi kaže:
Mike kaže:
ima jedna stvar koja me jako ljuti kod svega toga vezanog uz taj naš uzgoj tih naših jadnih životinja,a to je da one zapravo više i nisu naše.
sad će netko pitati kak nisu naše,pa nisu,jednostavno,ak je nekaj tvoje onda moreš s tim raditi kaj hoćeš,nemoraš se nikome ispovijedati i opravdavati zakaj je to tak ili onak,a s stokom moraš veterinarima svaku sitnicu ići objašnjavati i prijavljivati :evil: :evil: :evil:
pa nek me neko ispravi ako nisam u pravu :?

A najveci si vlasnik samog sebe.
Tako kad te nesto (neda bog) zaboli, nemoj ici u doktora i u bolnicu.
Napravi sam.
nisam siguran da sam skužil kaj si s tim mislil :scratch
no da još malo pojasnim kaj sam mislil s ovime gore :roll:
životinje se tretiraju po zakonu kao stvari,e sad ti si kupiš na primjer jedan skupi plazma televizor koji vrijedi oko 1000€,to bi bila otprilike manje,više vrijednost jednog grla,gledaš utakmicu i užasno se iznerviraš rezultatom pa razbiješ tog svog televizora,pa te sad ja pitam kak bi se osjećal da poslije toga moraš ići nekome obješnjavat zašto si razbil tog "svog" televizora :lol: :lol: :lol:
ili drugi primjer da ti se taj televizor pokvari tak da se ne isplati ga popravljat,pa moraš ići nekud to nekome objašnjavat :lol: :lol: :lol:
...nemora biti baš televizor,može biti i bilo koja druga stvar,jer se životinje po zakonu tretiraju kao stvari,a privatno vlasništvo bi trebalo biti svetinja kolko sam ja upućen u stanje stvari...ili možda nisam :scratch :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no sve ovo ne znači da ja mrzim veterinare i njihovu struku i stručnost,naprotiv,oni sam rade svoj posao kaj im neko iznad njih naredi,i za to su na kraju krajeva i plaćeni,ali me ljute i smetaju takvi zakoni i takva po meni glupa pravila koja se u isto vrijeme mogu na više načina protumačiti :scratch i to što kod nas u jednoj županiji vrijede jedna pravila,a u nekoj drugoj niko ni ne pomišlja da ta pravila provodi :?

Mislim da si pobrka neke stvari.
Ako ti svoju kravu oces ubit (na za klanje, cisto onako digla ti ku... daje malo mlika i ides je ubit) moras je po zakonu eutanazirat. Ti kao obicni gradjanin nebi smio doci (po zakonu) u posjed npr. Tanaxa (preparat za eutanaziju) i nesmijes ga aplicirat ako nisi strucan (isto kao zivotinju mozes eutanazirat i npr. zenu :)))) )
Npr. drzis kravu kratko vezanu za jaslama. To po Evropskim zakonima ne moze tako, jer postoji zakon o dobrobiti zivotinja koji se na zapadu jako provodi i kontrolira. Kazne su velike.
Ti jesi vlasnik televizora. Dinamo je popusio, ali ti ga mozes razbit. Uzmi cekic i udri. Ali ga ne mozes bacit sa sedmog kata nebodera na ulicu, jer doli mozda neko prolazi. Sastavis li ga u glavu di si onda. Onda zakon radi. Ne tribas ti nikome nista objasnjavat zasto si ga bacio, ali si ga na pogresan nacin bacio i zakon te odve u bajbukanu.
To je to, a sta se zakoni ne provode to je drugo pitanje.
Ne boj se, doc ce i to vrime.
Pozdrav i ne razbijaj plazmu radi tekme. Nerviras se zbog onih koji plazmu mogu kupit ka i zvaku. :)))

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Mike, nisam neki veliki poljoprivrednik, ali mi je pun k. više te "regulative". Više se ni nesmiješ popišati na svojem gruntu, a da te ne dohvati neki zakon. Ni piceka zaklati radi dobrobiti životinje, a da ne govorimo o kolinju...
J...š takvu demokraciju u kojoj nema slobode, to si htio reći? Potpuno te razumijem i suosjećam s tobom.
U prošlim vremenima moralo se držati jezik za zubima, ali je bilo slobode.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
ZJ kaže:
Mike, nisam neki veliki poljoprivrednik, ali mi je pun k. više te "regulative". Više se ni nesmiješ popišati na svojem gruntu, a da te ne dohvati neki zakon. Ni piceka zaklati radi dobrobiti životinje, a da ne govorimo o kolinju...
J...š takvu demokraciju u kojoj nema slobode, to si htio reći? Potpuno te razumijem i suosjećam s tobom.
U prošlim vremenima moralo se držati jezik za zubima, ali je bilo slobode.

eeee baš to...konačno neko ko me razme kaj hoću reći :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.

Vlasnika trgovačko-mesarskog obrta „Mesnica Milenium" Milivoja Utrobičića, policija je već obrađivala zbog krađe skupocjenog automobila, kad je kod njega nađen i oduzet jedan veterinarski pečat. No, Mile Mesar je očito nabavio novi pečat i njime ovjerio svinjsko meso koje je bilo zaraženo trihinelom. Svinjentinu je 11. prosinca prošle godine kupio Ante M. iz okolice Sinja i sušio je u konobi sa susjedom Stipom K. da bi se trihinelozom zarazilo 8 ljudi koji su konzumirali meso

B

brundalo

Guest
spensi kaže:
Osam osoba s područja Gornjeg Muća i Radošića je zaraženo trihinelozom iz svinjentine koju su supružnici Milivoj Utrobičić (36) zvani Mile Mesar i Zrinka Utrobičić (26) iz Slimena kod Omiša prodali bez provedene veterinarske inespekcije, a sami je ovjerili pečatom.

Vlasnika trgovačko-mesarskog obrta „Mesnica Milenium" Milivoja Utrobičića, policija je već obrađivala zbog krađe skupocjenog automobila, kad je kod njega nađen i oduzet jedan veterinarski pečat. No, Mile Mesar je očito nabavio novi pečat i njime ovjerio svinjsko meso koje je bilo zaraženo trihinelom. Svinjentinu je 11. prosinca prošle godine kupio Ante M. iz okolice Sinja i sušio je u konobi sa susjedom Stipom K. da bi se trihinelozom zarazilo 8 ljudi koji su konzumirali meso
Moga si direktore copy/paste cili clanak iz slobodne da vide ljudi sta Mile Mesar i njegova ljubljena rade he he :twisted:

B

brundalo

Guest
spensi kaže:
Ostali dio clanka mi nekako ne spada u ovu temu :lol:
sinoc san otperja rano lec. Ono minja se sat, a naucija san dok san naviga tako jer tamo smo mi minjali sat svaki drugi-treci dan pa je bilo zajebano i tako nisan odgovorija pa sad u ovu uru tucen po racunalu he he. Triba si stvarno sve obisit da vide ljudi da je mesar svestran he he :lol: :lol:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
spensi kaže:

shvaćam te kaj si htio s time reći,ali zašto postoje trihineloški pregledi,koji su usput budi rečeno i besplatni,barem kod nas ;)
a takve muktaše bi ja u buksu bez pogovora na jedno vrijeme :evil: ,pa nek se malo tam hlade :lol: :lol: :lol:

B

brundalo

Guest
Mike kaže:
spensi kaže:

shvaćam te kaj si htio s time reći,ali zašto postoje trihineloški pregledi,koji su usput budi rečeno i besplatni,barem kod nas ;)
a takve muktaše bi ja u buksu bez pogovora na jedno vrijeme :evil: ,pa nek se malo tam hlade :lol: :lol: :lol:
Slab si mi ti sudac ... da na jedno vrime... na neodredjeno prijatelju na neodredjeno he he :lol: . Inace on je sam stavlja lazne pecate da su pregledani he he :evil:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
brundalo kaže:
Mike kaže:
spensi kaže:

Slab si mi ti sudac ... da na jedno vrime... na neodredjeno prijatelju na neodredjeno he he :lol: . Inace on je sam stavlja lazne pecate da su pregledani he he :evil:
Krivo dečki! Netreba ga u zatvor, već natjerati da radi (naravno pod budnim okom inspekcije) i da cijeli život plaća odštetu ljudima koji su postali invalidi radi njegove bahatosti i lakomislenosti. I to ne kao % zarade, već kao % imovine koju ima na bilo koji način. Mislim da bi to bil dobar primjer, i da bi se drugi zamislili.
Druga je stvar da je netko pogriješio, ali ovo je bil falsifikat s predumišljajem: najteža kategorija (ne)djela.

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
U normalnom svitu ne da bi ostao bez % - tka svoje imovine.
Osta bi u potpunosti bez svoje imovine i stanja. I uz to bi camio u bajbukani, a bulja bi mu postala poput novogodisnjeg stabla.
Sramota, ali ne samo za ovo sta su napravili, sramota sistema u kojem je moguce ovo napraviti i ugroziti zivote nevinih ljudi, koji su mu usput i platili (vjerovatno dobro jer cjene mesa nisu bas male) robu kupljenu u njegovoj mesarnici.
Di su u ovom slucaju sve te puste inspekcije.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
spensi kaže:
...Di su u ovom slucaju sve te puste inspekcije.

zaboravljaš da smo na balkanu i da se za novac i rođena mater prodaje.sve u svemu jako žalosno,baš me zanima hoće li dobiti mjesec ili dva mjeseca zatvora? osim ako nema sreće pa mu sudac nije nikakav kum,rođo ni prijatelj,pa dobije godinu dana.Da se netko od mojih bližnjih otrovo njegovim mesom,ne bi taj mesar dugo hodao,postao bi invalid po kratkom postupku...to je zakon koji je jedini efikasan na našem prelijepom Balkanu.žalosno,ali istinito.

B

bob

Guest
samo radi disgresije,kod nas kao ni u EU živ.se nesmiju zakapat,ima registriranih firmi koje se time bave,te tako i moja tvrtka odvaža sa specijalnim vozilom lešine sa obiteljskih gospodarstava bez ikakve naknade za ista.

spensi

Član
Tu od
5 Ožu 2009
Poruka
128
bob kaže:
samo radi disgresije,kod nas kao ni u EU živ.se nesmiju zakapat,ima registriranih firmi koje se time bave,te tako i moja tvrtka odvaža sa specijalnim vozilom lešine sa obiteljskih gospodarstava bez ikakve naknade za ista.

Nebi smjele, ali ko to kontrolira??
Za kuriozitet pitaj kolege s foruma koliko ih je zakopanih.

B

bob

Guest
Što se tiće goveda kontrolira se,naime životni broj goveda treba odjavit,odjavu vrši veterinar pa tako pita i šta je sa živ. i neče je odjavit ako nije provedena radnja prama pravilniku.

Najnoviji postovi

Na vrh