Ženska logika
Putujem autobusom. Krcat je i baš mi se ne gura do aparata da poništim kartu. Zamoliću ženu ispred da je poništi.
Kako da joj se obratim, sa ti ili Vi?
Na pretposlednjoj stanici nije sišla. Znači, putuje do kraja.
Malo je bolje osmotrim i vidim da nosi bocu vina. Sigurno ide kod nekog muškarca, rekla bih.
Vino spada u skuplju kategoriju. Muškarac je, dakle, zgodan.
U mom naselju su dva zgodna muškarca – moj muž i moj ljubavnik.
Mom ljubavniku sigurno ne ide, jer ja sada idem kod njega. Dakle, ide kod mog muža.
Moj muž ima dve ljubavnice – Tamaru i Marinu.
Tamara je trenutno na godišnjem.
Na to ću: Marina, možeš li, molim te, da mi poništiš kartu?
Marina: Mi se poznajemo?!?!?!
Šta je domino-efekat?
Direktor kompanije poziva sekretaricu i kaže joj: Hajde, spremi se, idemo na nedelju dana na službeni put u inostranstvo! Sekretarica po povratku kući obaveštava muža: Dragi, moram sa šefom na službeni put na nedelju dana, moraćeš sam da se brineš o sebi...
Muž obaveštava svoju švalerku: Moja žena putuje na nedelju dana, provešćemo to vreme zajedno...
Švalerka obaveštava svog đaka kome daje časove iz matematike: Biću veoma zauzeta, imam puno posla i pauziraćemo nedelju dana...
Đak sav srećan obaveštava svoga dedu: Dedice moj, biću slobodan nedelju dana i nemam časove, jer mi je nastavnica zauzeta, hajde da idemo na pecanje...
Deda (direktor kompanije) ponovo zove svoju sekretaricu: Plan je promenjen, moj unuk me moli da provedemo vreme zajedno. Putovaćemo drugi put...
Sekretarica zove svoga muža: Dragi, moj šef je zauzet, službeni put je odložen...
Muž zove švalerku: Nećemo moći ove nedelje, žena je odložila put...
Švalerka zove đaka: Nastave će ipak biti kao i obično..!
Đak zove dedu: Dedice, nastavnica je rekla da će nastave biti kao i obično, ne mogu da ti pravim društvo...
Deda zove svoju sekretaricu: Ne sekiraj se, ipak putujemo ove nedelje. Spremaj stvari...