• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Visokotlačni perači

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ne umaraj se s glupostima koje pročitaš na carstvima neta. Natoči motorno kakvo imaš pri ruci i sve bu dobro.
Barem ja tak delam s svojim več godinama i nema brige. Čak se i udostojim jednom godišnje ga promjeniti ili jednom u dvije godine ako zaboravim.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ulja za kosilice nisu detergentna.
Znači ono SAE30 ili 10W-30 koje recimo prodaje Arnold za MTD strojeve.

Tu od
5 Lip 2020
Poruka
87
E hvala obojici (y) tako sam i uradio. Imao sam pri ruci obično 15w40 pa sam ulio.

Međutim problem zbog kojeg sam i rastavio perač nisam riješio.

Naime ovaj KARCHER K2 ima plastičnu glavu pumpe koja negdje pušta između ulaznog i izlaznog crijeva. Zamazao sam epoxy smolom ali opet pušta.

Nešto me kopka da možda ne pušta epoxy nego brtva glave pumpe.
Sada kada sam sastavljao iznenadio sam se da postoji brtva koja drži ulje, ali ne postoji brtva koja drži vodu u donjem dijelu pumpe. To mi je bilo čudno.
Mora da sam previdio nešto kada sam rastavljao.

Evo priložiti ću sliku da vidite o čemu govorim.

Ovo je plastična glava pumpe. Na nju dođe plastični dio sa 3 metalna klipa koji guraju vodu u ova 3 cilindra. Sa gornje strane ti klipovi imaju brtve prema ulju i dobro dihtaju. Ali sa donje strane kada se spaja sa ovim dijelom na slici nema nikakvih brtvi.
Malo mi to čudno bilo pa sam dobro namastio ovaj dio, ali izgleda da to nije to.

Prilozi

• IMG_20210807_194410.jpg
    IMG_20210807_194410.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 28

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Mislim da ti je ta plastična glava neravna ili negde ima pukotinu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
I moj Lavor/Einhell je poslije 20+ godina prestal raditi...kao da bypass/iberdruk ventil pušta, pa nema tlaka.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Da li je tko koristio ili ima nastavak za pjeskarenje za karcher perač?

Tu od
5 Lip 2020
Poruka
87
Te plastične pumpe poslije kratkog rada pucaju, i tvoja je verovatno pukla, a simptomi su drukanje kad je mlaznica zaustavljen.
Je, druka u mjestu.
Šta da gledam za kupiti a da niie preskupo? Koje marke /modele?
Koji su se pokazali kvalitetni?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Da li je tko koristio ili ima nastavak za pjeskarenje za karcher perač?
Ja sam to koristil na poslu. Al inox komade sam pjeskaril..
Na željezu ne vidim baš svrhu jer se pojavi hrđa nakon pjeskarenja

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne praši se, opjeskari...a tanki sloj rđe lako skineš antikorozinom (fosfornom kiselinom), ak se ne radi o poroznom materijalu poput gusa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ne praši se, opjeskari...a tanki sloj rđe lako skineš antikorozinom (fosfornom kiselinom), ak se ne radi o poroznom materijalu poput gusa.
A tvoje felge sam moral u pol vure nakon suhog pjeskarenja pofarbati?
Meni se isto to vodeno pjeskarenje ne svida.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Tako je, voda se zavuče u nekakav prorez il udubinu i dok okreneš komad eto ti sranja..
Klasično pjeskarenje je zakon, samo da ne troši tolko zraka 😅

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Najviše bi htio probati skinuti farbu s jedne prikolice pa me zanimaju iskustva, hrđe nema pa nije problem ali je više slojeva boje i ljušti se. Nemam pištolj za klasično pjeskarenje a i mislim da bi mi kompresor bio malo preslab za to.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Baš budem probao, ne trebam da sto posto odradi ali bi moglo biti dobro

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Radio sam sa njim i dobro je išlo ali za ovo ne da mi se s tim a i trebalo bi ga dosta.

Najnoviji postovi

Na vrh