• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Visokotlačni perači

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
a koja bi preporuka onda bila za neki minivas na toplu vodu da mogu oprati traktor, prikljucke i tako to?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Tu sad dolaziš do dva rješenja!
- grijanje vode ložom (to je kvrga od stroja)
- grijanje vode strujom (problem je limitator i amperaža)

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
grijanje lozom ( i ovaj kiji sad imam je takav)

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel se to događa pri hladnoj i vrućoj vodi?
Jel vidiš da je protok slabiji neg prije?

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
i kod hladne i kod vruce vode se desava isto.

ma to sam kupio rabljeno bas za pranje strojeva, i rekao mi covjek da bude za povremeno koristenje ok, ali ocito nije

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ovi s vrućom vodim imaju snop cijevi u kojima se grije voda. Kad se te cijevi zaštopaju kamencem, smanji se protok, pa motor sve teže tjera vodu. Jedino rješenje je zamjena "vruće cijevi".

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
320
zna li netko za neki servis za te wap minivashe na podrucju SZ Hrvatske? pa da provjerim jos sa njima da li je nesro u kvaru ili je jednostavno preslab?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Ovdje ti el. motor ne valja odnosno treba popravak, možda lageri ili tak slično.(zamjeni motor)
Sa kemijom se uspješno riješilo otapanje kamenca u spirali i nije povezano s motorom da teže tera nek samo to da izbacuje na sigurnosni vodu van kad na nabije pritisak.
Ima dobar majstor u D.Dubravi.
Kad sredis Wap taj će radit dan i noć.
Što stariji to bolji😆

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Već sam poslao.
Ali to bi i pravi električar sredio, treba ispitati motor. Jel tak?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jučerašnji početak zabave:
IMG_20220716_120712.jpg
IMG_20220716_124836.jpg
IMG_20220716_172333.jpg
Zabava još nije gotova, definitivno bude još jedno vrijeme trajala (defektaža). On mene "malo zajebava" , nabije pritisak vode na 120 bara, pa ga sruši, pa nabije, pa sruši i tako "pumpa"...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20220716_172338.jpg
IMG_20220716_172346.jpg
IMG_20220716_181644.jpg
Jučer sam ga nabavio na "staroj krami", jer mojeg je sinek odnio u ZG i nikako da mi ga vrati, pa sam uzeo ovaj za kratiti slobodno vrijeme i malo se u garaži zanimati. A ovaj ima baš neobični način zajebancije samnom - malo me vuče za nos. Brm, brm, brm 😖😥🤓😂🙃👋

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Kad ga ne kužiš i nemaš blage veze! :unsure: lijepo piše LAVOR i trebal bi znati kak se u njemu dela!:hahah:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
I na mojem Lavoru ponekad rasteretni ventil ostane otvoren, pa ide brm, brm... (taj model nema tlačnu sklopku).

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@ZJ, i meni se tak čini da zajebava taj ventil, ali nisam ga jučer išao otvarati. Budem za koji dan, nekom drugom prigodom, jer i ja sumnjam baš u njega. Točno taj model nema pre-tlačni ventil, sa nekakvim senzorom / ili tlačnu sklopku, koja bi palila i gasila motor prilikom aktivacije ili deaktivacije "pištolja od mlaznice".
Našao sam nekakav PDF gdje je prikazan u eksplodiranom stanju, ali polako. "dobar se posao mora čuvati" 🤓.
@Lee prekrasno sam skužil da to nije pravi lavor, a znaš kak je na staroj krami - povrata novaca nema 😂🙃🤓👋👌.
Važno da on pokazuje da može stisnuti vodu do 120 bara, voda nigdje ne curi, a za ostalo znao sam da ispravan i novi nije završio na staroj krami. Nova igračka dok ne riješim problem 🤓🙃😂👋.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Lani, kad se pojavil problem, otpisal sam ga (nakon 20+ let) i kupil novoga, opet, Lavora.
No, ispada da još radi, a samo povremeno izgubi tlak, tak da ga i dalje koristim dok ne stane.

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
919
Prošli tjedan sam uzeo Parkside perač i set dodataka u Lidlu, za te pare odlično radi. Sad me zanima kako ga najbolje održavati? Je li dovoljno povremeno pustiti ocat kroz njega da se kamenac ne taloži?

Najnoviji postovi

Na vrh