• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vitlo za Tomu Vinkovića

• Temu pokrenuo matrix1234
  • Datum prvog posta

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: vitlo za toma vinkovica

savoris kaže:
tomo je kao i rus ''jeftin'' traktor
tomo jeftin??? eh da je jeftin kao rus ili ursus :roll:
vidim trgujete diferencijalima.....savo koliko se cijeni otprilike BMW-ov diferencijal (kao onaj sto je na tvome vitlu)

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

ja imam jedno vitlo doma i planiram ga sloziti na tomo vinkovic ali neznam sta mi jos treba?! i dal ce to funkcionirati? redukcija je 1:9

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Od čega ti je to?
Nekak mi izgleda dost slabo?!

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

hm... ni ja sam neznam ,to sam na otpadu uzeo za neke smijesne novce. al ocito je da bi ga trebalo dobro ojacat,tj. komplet nove nosace radit jer su ovi smijesni. mislis da bi to moglo funkcionirati? dal bu taj reduktor izdrzal? imas mozda kakav prijedlog? bio bih jako zahvalan

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,161

i meni izgleda dosta slabo , sve zavisi šta ti od njega očekuješ , naravno da bi moglo da se upasuje i služi AL ZA ŠTA ;)

meni ovo nekako simpatično izgleda da se stavi naprijed na tomicu , čak bi se i ova remenica mogla nekako spojiti remenom sa radilicom i eto ti super stvari za samoizvlačenje , nije nešto silno ali za tomicu i više nego dovoljno
jes' da je pomala redukcija za tako nešto ali bi se dalo i to srediti

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

ja bi to za šumu za tv 419 ,a za njega bi napred bilo preveliko jer je dugo skoro metar i ova remenica je oko fi 35,a špula je fi 16 i 25 cm duga!? :scratch

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,161

ipak je ovo malo preslabo za šumske potrebe , imaš i jednostavnijih stvari
pročitaj temu iz početka ima negdje slika koju sam ja postavio komponenti koje ti trebaju

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

da,to razumijem i sve mi je jasno al me muci ova kuplunga to mi bas i nije jasno :oops: ,ima mozda ko kakve slike pa da ih stavi gore gdje se to dobro vidi,to bi mi bilo najjednostavije jer kak vele slika je tisucu rijeci.... i dal mi treba kocnica,za sto je ona bitna? :scratch

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Kočnica nije toko bitna.
Ko koči taj gubi 8)
Ne zamarj se kočnicom!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

u lepo to izgleda ,bilo bi dobro ako bi mogao da otovris taj reduktor pa da vidimo koje su velicine zubcanici pa mozda i bude moglo,ali opet nekako tomo ima 10 ks iskoristenih na kardanu od svojih 18 pa sad da li ga moze potrgati :?: :scratch

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

bum ga sutra probal otvoriti ak bum stigel ak mi uspije jer mislim da je sve zavareno.... :? al znas kak ide-nemres znati ak ne probas :mrgreen: ! a mozda jos sto gdje iskopam prije kak pocnem raditi vitlo .... sad me jos sam zanima kuplung na vitlu!? :scratch kak to ide?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

sto se tice kvacila
uzme se feroda ili citava lamela i ona se pricvrsti na izlazno vratilo od reduktora,a rolna sa sajelom mora biti na osovini od izlaza reduktora i mora biti na lezajevima da je nezavisan i da se neokrec sve dok se mehanickim putem rolna gurne do lamele na reduktoru i tako kad se spoji sve se to okrece zajedno, nadam se da sam ti objasnio dobro,mada pise sve o tome u predhodnim stranicam pa ako ti nije jasno citaj jer i meni nije bilo jasno pa su mi kolege sa foruma objasnili,jer i ja mislim praviti vitlo na svom tv420 ali nikako da nadjem odgovarajuce djelove i materijal

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

SAD mi je jasno :idea: a ne proklizava onda ta lamela posto je tu dosta veliko opterecenje!?

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

pa ona ima funkciju da prokliza kad ti npr zapne trupac za panj ili neku drugu prepreku i tim da ti ne naskodi traktoru a proklizavat nece kad vuces trupce koji ne zapinju,tkao je uradjeno u profi. cekrka

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Točno tak!
A da zapne i nebi proklizilo :supz: :finga:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ne bi htio biti bezobrazan (opet) ali ovo na slikama vrijedi za ***** (za sve drugo) samo ne za vitlo :mrgreen:

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

pa zato sam i postavio slike gore da vidite dal to sta vrijedi il da dam malome necaku da s njim izvlaci autice iz pijeska... :mrgreen:

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

puknuti kaže:
Ne bi htio biti bezobrazan (opet) ali ovo na slikama vrijedi za ku**c (za sve drugo) samo ne za vitlo :mrgreen:

:prayer:
Nisam htel biti tak direktan :!:

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

ma nije problem,ne zamjerim ti, bolje da mi tako kazes neg da to kaj si napisal mislis u sebi pa da se ja zahebavam s tim sto "nije vitlo" pa na kraju sam skuzim da je za k**** ovak se necu ni mucit s tim, bum radije napravil kak se spada pa sam bez brige onda ;)

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

pa kad ga napravis a valjda ce to biti brzo a ne ovako ko kod mene oteglo se vec godinu dana,da mi kazes svoje utiske i kako radi malisa sa njim,mislim na tevejac,i da to potkrjepis slikama

Najnoviji postovi

Na vrh