sta velite na ovaj reduktor za vitlo???
inace, redukvcija mu je 1:11!?
za sto bi ovo mogo iskoristit? ima ko kakav prijedlog???
kuzim to al decki vele da bi bilo bolje da je nesto poput ovoga gore sa zubcanicima al vele da je taj pre slab... sad dal mali tomica moze pokidat taj reruktor to neznam....Mislim da bi ti za vitlo za tomicu trebao pužni reduktor,oni ti imaju pužni vijak na koji ide pogon i pužno kolo na koje s konstruira valjak za namatanje sajle. Koriste se gdje treba veliki prijenosni omjer što je potrebno za vitlo.
Mislim da bi ti za vitlo za tomicu trebao pužni reduktor,oni ti imaju pužni vijak na koji ide pogon i pužno kolo na koje s konstruira valjak za namatanje sajle. Koriste se gdje treba veliki prijenosni omjer što je potrebno za vitlo.
vidim tu spominju se neki puzni reduktori pa rekoh da nije taj kamionski
da,da,to mi je poznato...ništa od toga , traži dalje :finga:
meni nije jasno sta ce gurati rolnu prema izlaznom vratilu (ferodi)kako bi ostvarilo sigurnu vezusto se tice kvacila
uzme se feroda ili citava lamela i ona se pricvrsti na izlazno vratilo od reduktora,a rolna sa sajelom mora biti na osovini od izlaza reduktora i mora biti na lezajevima da je nezavisan i da se neokrec sve dok se mehanickim putem rolna gurne do lamele na reduktoru i tako kad se spoji sve se to okrece zajedno, nadam se da sam ti objasnio dobro,mada pise sve o tome u predhodnim stranicam pa ako ti nije jasno citaj jer i meni nije bilo jasno pa su mi kolege sa foruma objasnili,jer i ja mislim praviti vitlo na svom tv420 ali nikako da nadjem odgovarajuce djelove i materijal
meni nije jasno sta ce gurati rolnu prema izlaznom vratilu (ferodi)kako bi ostvarilo sigurnu vezu
ekscentarmeni nije jasno sta ce gurati rolnu prema izlaznom vratilu (ferodi)kako bi ostvarilo sigurnu vezu
nisu kuglice nego su štiftovi , dužine cca 30 mmekscentar
na krpanu je napravljeno tako što imaš dvije čaure navučene na osovinu , jedna je pričvršćena za ručku koja stoji do trube a druga za šasiju
u ubje čaure sa čela su zabušene rupe ali samo malo i u njih su ubačene kuglice
jako sličan sistem kao u kočnica sa diskovima
inteligentno je uradjeno nema šta
lijepa su sva objasnjenja ali ja opet ne kontam kako ostvariti vezu sa lamelom,dobro bi bilo da ima slika.bome ja što sam gledao meni se čini sa vana da su kuglice :scratch krpan 5t