Pozdrav svima od Roberta,imam problem pa ako tko može pomoći.Kupio sam nedavno vlatka i sada imam problem da mi baca ulje na šipku,kada je hladan pali bez problema i bijelo dimi kada vergla a kada je topal neče upaliti i dimi crno sivi dim upali samo na spust.
I konačno odustao sam od prodaje Vladeka slijedi remont generalni,jučer zavrsio oranje.
Vrijeme posluzilo odlično
Ja ti velim da ljudi ovdje kod nas gledaju Vladimirce,a i općenito ruske traktore,te one koji nisu IMT ili Zetor sa podsmijehom,a da mi je samo jednom upregnut Vladimirca sa IMT 539 pa da se vidi kakvi su sibirski konji.Vozil sam i jednog i drugog i mogu reći da mi je Vlatko čvršći i lepše mi leži nego IMT.Izuzmimo to jednostepeno kvačilo o kojem se stalno dilema.Ovo govorim objektivno,bez nekog preuveličavanja,jer Vlatko sa 2×8 cola nebi ni okrenuo kotače za polovinu,a ovaj samo brusi ako se spusti dublje od 20 cm.I da ne zaboravim reći da treba non stop veslati desnom rukom ručicom hidraulike,jer momak stoji na mjestu i nemože ako mu je preteško,pa vadi,pa spuštaj.Koma!
Stare navike se teško menjaju.Ipak je IMT domaća fabrika pa je normalno da je bio najzastupljeniji.
Ha, ha, stare navike - monosan, "ferguson" i NS444 :lol: Tim koji pobeđuje ne treba menjati! :lol:
Čekaj malo, i TORPEDO je domaća fabrika. U selu odakle je moja žena do nedavno su samo torpeda i vozili i tu i tamo po neki original DEUTZ. :rolleyess:
Hrvati se kunu u IMT, a u Južnom Banatu sve se zeleni od torpeda. Interesantno je da je IMT 533 u stvari - Ferguson, Torpedo je Deutz, a Štore - FIAT.
Zaboravio sam Torpeda:scratch. Pa i mehanizacija je ista,Hrvatska je puna IMT prikljucaka,a Vojvodina se plavi od OLT-a.
hrvoje999 ... Vlatko sa 2×8 cola....
Od čega su ti plugovi? Ja prikopčam 2x10 i vozi.
Danas sam skinuo cilindar na hidraulici i odnio na remont kod prijatelja.
Neki dan sam promjenio par bakrenih podloski gdje je mastilo ulje i sad je ok.
Neznam dal bi se mogle koje druge podloske stavit osim tih bakrenih/mesinganih?
Jel neko probavo stavljat nesto drugo?
Aluminijske su bolje, ali i skuplje.Neki dan sam promjenio par bakrenih podloski gdje je mastilo ulje i sad je ok.
Neznam dal bi se mogle koje druge podloske stavit osim tih bakrenih/mesinganih?
Jel neko probavo stavljat nesto drugo?