Nije, nije, Saša, čini ti se, veruj mi! Ako možeš da teraš tu grdosiju od tanjirače i taj vibrokultivator sa sve pačjim šapama, onda bi na toj tvojoj zemlji išao i ovaj mali trobrazdac. Ako ja u Banatu(preovlađuju ekstremno teške crnice) mogu da vučem takav plugić, samo dvobrazdni za prolećno oranje, zašto on u Poljskoj(tamo imaju dosta lake zemlje) ne bi mogao da vuče i taj trobrazdni samo za guljenje strnjike. Ovo se i na snimku lepo vidi da je neka lepa, rastresita zemlja, a i vidi se lepo da ga ne tera mnogo duboko. Za garenje strnjike je i poželjno čim pliće, a da prevrće. Moj jedan prijatelj je pre par dana orao takvim trobrazdnim plugom čak sa Rusom HTZ DT-20(matoriji i slabiji od vladimirca, jednoklipaš). Ruku na srce, orao je baštu peskovite strukture zemljišta.
Što se tanjirača tiče, ja na teškoj crnici vučem ukošenu - V tanjiraču od 14 diskova, jedva širu od traktora prvom brzinom, pa se ipak desi da zadimi ili prošlajfuje.
U Banatu u opšte slabo ima tih makazarki. Čak se sve više prelazi na teške vučene tanjirače umesto nošenih, a te nošene pokupuje naša lokalna sirotinja. U Sremu i Bačkoj ima svega, tamo je i zemlja bolja, a i daleko je viši standard, pa ljudi rasprodaju i relativno dobre stvari jer mogu sebi da priušte i bolje, a tamo je i voćarsko-povrtarska proizvodnja zastupljenija nego ovde. Preporučujem bačkopetrovecki Poljooglasnik. Ima ga na kioscima, pokriva celu Vojvodinu + Mačva + tamo, tvoj kraj.