lijepo sam vam reko, koliko god zadnje felge od rusa mogu izdržat, toliko može i vozit :supz:
ovo ti je tema vladmirec i drži se toga , još jedan ovakav flejmerski post i dobit ćeš opomenu
@mpergar1
ti moraš skidati onu kocku iznad kočnica gdje se nalaze polugice ako želiš mijenjati oblogu , to moraš u svakom slučaju uraditi nebitno skidaš li reduktor ili dolaziš odozgo
znači kada skineš tu kocku ostaje ti obloga (pakna) unutra , e jedan kraj obloge malo slupaj da onaj dio kuda prolazi bolcnić bude tanji
onda digni točak dizalicom i uz ručno okretanje točka i vučenje obloge ona prilično lako izadje napolje
e ubacivanje obloge
tu ti treba jedna sajlica ili nešto drugo jače oko 4mm debljine
uzmi trakom i zalijepi jedan kraj sajle za doboš
opet okreni točak da tu sajlu omotaš oko doboša
i na novoj oblozi slupaj malo onaj dio kuda prolazi jedan bolcnić da je lakše provući
onaj kraj sajle sveži za taj slupani dio obloge (SVEŽI U CENTAR)
opet uz okretanje točka i vučenje sajle uvučeš oblogu unutra
e onda nekim špicastim probijačom raširiš onu rupu koju su slupao da bi pakše provukao paknu
i onda sklopiš ostatak
ovo možda izgleda malo komplikovano ali u praksi to ide veoma lako , provjereno više puta
Hvala MOMCI na odgovorima.
Kuka je orginalna-od vladimirca.
Komšija ima IMT-533.
On kaže da su te naše kuke previše po njemu isturene van i da će vladimirac kada povuče tu njegovu IMT-prikolicu punu šljunka - citiram ga-upasti u prikolcu a ja ću kaže ići sa vama da to vidim.Ta prikolica je kao što sam rekao vam
IMT-ova jednoosovinka i teška je oko 1.5t..
Nisam vas pitao-KAKO SE KAČE te jednoosovinke na naše kuke ???????????
Pošto znamo da je nosivost naše hidraulike 550 kg. :idea:
ma da ali meni će biti onda lakše jer ja nemam kabinu,,,,znači redosljed ovako,,,skine se sic,,poluga kvačila,kapica špere odšarafi se pod,,,i onda ispod ima još jedan lim sa svake strane,,tj poklopac,,,to je ok,,ali kako da provučem paknuu krug,,,zavežem novu za staru i vučem,,ili kako šta je sa onim šarafima za štelanje odpozadi moram li njih otpustiti,,,,joj,,,joj,,,,već vidim da ću pola dijelova imati viška.......
koliko si plaćao obloge za vladeka ja bi na svom trebao mjenjat al u mene je sa kabinom biće veselo jedan dan patnje:madmana:
koliko si plaćao obloge za vladeka ja bi na svom trebao mjenjat al u mene je sa kabinom biće veselo jedan dan patnje:madmana:
Savo traktor nam je u NISKOJ podešenosti.
Tegova -ukupno 2 komada to je 40 kg.
Ma da :toimonster:: zato vas pitam da se pred njim ne izblamiramo.
Kako je zakačiti-prikolicu tu.
Mliruse-upravu si između Doboja i Gračanice tu sam negdje.