Krle-vidim da si i sjedište sređivao,pa me interesuje-može li se ono pomjerati
naprijed - nazad i kako to radiš ?
Kao npr. kod auta što je.
Ili je kod njih fiksno sjedište-a samo je naslon pokretan ??????????? :roll:
puno hvala za kočnicu , vjerovatno ću nešto tako da napravim jer mi često treba i moram da gasim traktor recimo da odvrnem toplink ili dotegnem španer
pogotovo u šumi mi treba
To što je ta poluga toliko dugačka ima svog smisla. Da bi potpuno zablokirala kočnica potrebna je poprilična sila.
Druze i moj je sa kabinom i može dase pomera samo moraš skinuti tapacirung na kom sediš od dole ga drže 4 limića njih ispraviš i podigneš tapacirung onda ćeš videti dva šrafa koje odvrneš i namestiš u rupe koje ti odgovaraju pošto nanosaču ima dosta rupa za pomeranjeIma kabinu.
I samo je naslon pokretan kod nas.
Možda nekako i može se pomjeriti a ja to nisam primjetio.
Jednom sam pokušao ga pomjeriti,ali nisam našao nikakvu ručicu,samo sam našao šaraf za naslon,pa sam naslon malo našarafo rukom tj. pomjerio ga napred-tako mi je odgovaralo. Mislio sam pogledat kako to funkcioniše - ali poslije nisam ni
gledao. Znači ako ima kabinu fiksno je sjedište-da se ne mučim džaba.
A baš mi nije jasno-kod ovog bez kabine može,a kod ovog sa kabinom ne-može.
Kakva su to jebitačna ruska rešenja.
Druze i moj je sa kabinom i može dase pomera samo moraš skinuti tapacirung na kom sediš od dole ga drže 4 limića njih ispraviš i podigneš tapacirung onda ćeš videti dva šrafa koje odvrneš i namestiš u rupe koje ti odgovaraju pošto nanosaču ima dosta rupa za pomeranje
Uploaded with ImageShack.us znači ovaj nosač sedišta možeš da pomeraš na ovim rupama
Ja odustajem. Akumulator mi je definitivno pokojnik. Juče nije mogao ni Ladu da upali, sa sve njenim akumulatorom u sprezi. Eno ga na punjaču, pa možda i pregura ovo leto.
Za Ladin ćemo lako, pod garancijom je, ali onaj skuplji... Spremaj, Krle 100 evrića pa se vozi! Udri po seljaku! :axe:
Čak i da mi neko sada pokloni ganc nov akumulator od 110 Ah, sumnjam da bi upalio jer mu je rezervoar skoro pun čistog D2 dizela koji je znao da se usiri u filteru i pumpi i na manjim minusima.
Nadam se da mi traktor neće trebati dok su temperature u minusu. Cele Zime sam ga držao pod šupom, a dan uoči snega sam ga isterao jer sam išao u susedno selo(15 km u jednom pravcu) po drljaču i kad sam se vratio ostavio sam ga tako u dvorištu pod vedrim nebom.
a da si malo čistog benzina ubacil u rezervoar, ili se bojiš da ne poleti?
:mrgreen: