Polako , idemo jedan po jedan segment :?
Druk ležaj otišao , ok , on je vjerovatno prethodno zaribao pa sagorio i capice , to i nije neki problem , druk ležaj je (nemoj me držati za riječ) 15-25e , zavisno jeli samo ležaj ili kupuješ i kućište
Capice se bez problema mogu i navariti sa CO2 , ja sam tako uradio i vozim od pitaj Boga kada , mada imaju i da se kupe nove , čini mi se da su oko 5-7e po komadu
Ovo su ti cijene u SR
Što se tiče ležajeva iza druk ležaja , radi se o spojničkoj koja pogoni hidrauličnu pumpu , ljudi obično zaborave i nikada ne provjeravaju nivo ulja u tom pogonskom sklopu pa se desi što je i tebi a i meni se desilo :butthead:
Taj čep o kojem pričaš , e tu se ispušta ulje iz tog pogonskog sklopa hidraulične pumpe , sipa se i kontroliše nivo tamo sa desne strane oko polugice za uključivanje pumpe , imaju dva čepa , onaj odozgo je za sipanje a onaj sa strane je nivo , nemoraš mi ni reći , znam da nikada nisi kontorlisao ulje tamo :mrgreen:
I to ulje nema nikakve veze sa druk ležajom , on NEMA podmazivanja , što ima pri ugradnji to mu je , nema načina za dodatno podmazivanje
Ma nema meni hljeba na popravkama vladimiraca , oni se sasvim rijetko kvare tako da ih skoro i ne popravljam , zato je T40 majka zarade :supz: mjenjač voli da saspe za tren oka :mrgreen: