Evo ovako , danas sam malo našao vremena da skinem klipove sa njega
Kada sam povadio bolcne na klipovima i izvadio ih van karike koje su zapekle sam jedva izvadio , ali baš na jedvite jade , e onda sam starom karikom uzeo da pročistim kanale ono detaljno (mada sam i prošli put to uradio) i onda se pojavio problem
Da bi karika prošla kanalom skidala je klip po širini , i to samo na drugoj kariki gledajući odozgo na dole , znači prva brisajuća
to meni malo bude sumnjivo i onda uzmem klip da ga detaljno analiziram
Desilo se sledeće : klip je ispod kompresione karike počeo da nagorijeva ali to je stvarno jako teško za vidjeti , i onda se onaj dio klipa koji je između kompresione i prve brisajuće karike bukvano pomjerio na dole i steglo je brisajuću kariku a kanal od kompresione se proširio
Kada sam uzeo da očistim i drugi klip ispao mi je komad klipa koji opisujem
Za ovo uzrok bi možda mogao biti i to što ja volim da imam pretpaljenje trunčicu ranije od propisanog a i to da sam prije nekoliko godina zamijenio klipove i sigurno oni nisu nekog zadovoljavajućeg kvaliteta pošto se i bolcne od male pesnice već okreću u njima
E sad , sutra idem u Rumu i sam neznam šta bi uzeo , dali da uzmem opet isto nove klipove ili da potražim neke polovne u dobrom stanju i na njih nabacim nove karike
Iskreno ja bi najradije uzeo kompletne sklopove nove da se ne zezam ali me čisto strah od lošeg materijala , moje su stubline u dobrom stanju i skoro da na njima nema tragova korištenja
Neko je pitao šta vlatko pije , pa naravno ložu
artyman: