Evo da se oglasim sta sam danas uradio:
call):
Pumpu sam vec skinuo i krenuo da pregledam sve sta se dalo pregledati ali da je pritom ne otvaram i da ne rizikujem nesta jos gore da pokvarim jer sam izgleda sklon tome :icon_blackeye: Prvo sta sam pokusao je to da vec pomenuti gornji poklopac vratim onako kako je i stajao - da nema zazora. Rekao sam vec da se poklopac nije dao vise podizati na gore od nekih 5-6mm pa sam odustao od te muke i pokusao da vratim na svoje leziste. Iz prva se nije dalo ali sam okretanjem (na slici pod brojem 2) nekako nasao neki polozaj i plocica je legla tako se dalo zasrafiti onako kako je i bilo. Premda u pumpi nije bilo vise ulja a istu sam koliko se moglo ubrizgavanjem bezina u unutrasnjost isprao i kompresorom izduvao , nakon dotezanja 4 srafa na poklopcu okretanjem osovine (jako tesko) i nije bilo onog preskoka kao pre lakse pa teze usput se i cuo zvuk kao da skripi nesto. Resio sam da tada dolijem ulje (sipao sam 150ml SAE 30) nakon cega se skripa vise nije cula a okretanje je postalo malo lakse. Napominjem da se rukom neda okrenuti pa sam koristio kljuc (mislim 32) i tada se osecao onaj prelaz lakse-teze. Primetio sam da se na otvorima za naftu na AC pumpi cuje izlazak vazduha. :icon_super:
Ko zna...ja ovako tezak laik i pocetnik u mehanici a narocito kod traktora mozda sam zaista imao srece. Evo pogledajte sliku.
Ostatak vremena sam utrosio na ciscenje ona dva fina filtera (koji su kod mene od papira) izduvao ih od nafte i natopio benzinom pa iscedio i sa unutrasnje strane izduvao kompresorom. Mozda ce posluziti dok ne nabavim nove.
Sutra mi ostaje montaza i vracanje sve gde je sta stajalo. Izduvacu i sve cevi za protok goriva , nasipacu gorivo u oba filtera(i onaj prvi grubi i ona dva fina) ozracicu dok se gorivo ne pojavi svuda gde je to moguce , a na AC pumpi drukanjem cu ici dok necujem da se gorivo vraca u rezervoar (mada sam vec cuo da to nije nikakvo merilo) , pa mozda se i usudim da startam ....ako se nesto drugo nedesi po zlu. U rezervoaru ima oko 15 l goriva.
Eto ukratko sam opisao moj danasnji rad a ako primetite da nesta nije kako treba i na nesto da posebno obratim paznju napisite mi dok nebude kasno :drink:
P.S. Jos jedno pitanje:
Ako se iz auspuha prilikom startanja nevidi nikakav dim osim pomenutih problema oko dotoka goriva sta bi jos moglo biti uzrocnik nemogucnosti startovanja motora ?