Vića...
Zemlja je I i II klasa, gore je prva, a do kanala II...Površina je malo veća od jutra a manja od lanca...To je inače jedina njiva koju imam...Pored one bašte od 5 ari...
Donja polovinu njive je nekakva ritska crnica, pa ne stoji da je oranje bilo gore isto kao i dole...
Dole je plug bacao traktor na sve strane, na par mesta je uspeo da izađe iz brazde i ide po površini, toliko je donji potez "gori" od gornjeg, morao sam da upotrebim prisilno spuštanje na hidraulici u da polugu hidraulika vratim u neutralni pri postizanju dubine.Ispalo je šareno, dubina drastično varira, traktor je proklizavao, nije pomagala ni špera...
Evo slike kada sam kupio plug, upravo momenat kada sam ga doneo u dvorište pa ga slikao, volim da se setim kako je neka stvar izgledala u trenutku kupovine, i naravno posle sređivanja....
Druga slika je kada sam nabavio original crtalo za njega, pa opet da slikam...
I na kraju kakav je izgledao posle sređivanja, konkretno popravka plaza i raonika, na plaz sam navario komad gibnja na donji deo, jer mi nije držao pravac, već je stalno begao iz brazde, a na raonik sam isto vario komad gibnja, ali na špic raonika, pošto vidiš na prvoj slici da je bio tup i nije ga bilo, pa je plug ulazio u zemlju tek posle 5-6 metara, što je krajnje neprihvatljivo...
[/IMG]
[/URL][/IMG]
[/IMG]
Ćiro...
Naravno da sam i više nego zadovoljan, ko poklanja nešto, i još tolike vrednosti i usput plaća i poštarinu,a ne traži ništa zauzvrat, uz to i stvar koja je neophodna, a u trenutku potrebe, nedostižna....:drink:
Išao sam danas traktorom u šumu po drva, zet i ja, pa sam gadno stradao, iznoseći drva, sapletem se i padnem, a pri padu udarim desnim ramenom u drvo i isčašim rame, bukvalno sam čuo krcccc...
Odmah sam osetio bol i pošto mi se ovo nije desilo prvi put, odmah vratim rame u ležište, znajući da kada se ohladi, imam da vidim zvezde po danu...
Tako da sada mi je desna ruka utrnula, ali mogu da je pokrećem, 10 dana mirovanja, i opet će biti po starom, s tim da me sutra čekaju opet traktor, trasport drva, ovaj put za mene...
Zet neka seče a ja ću iznositi levom rukom, pa koliko izdržim, trenutno sam rame namazao nekim preparatom na bazi mentola, smrdi mi cela soba....
Inače, na traktoru me sada zeza remenica i alternator, kupio sam unimer i utvrdio da mi je napon punjenja na 1000 obrtaja sa upaljenim svetlima 13.26V a sa ugašenim 13.53V....
Interesantna stvar, da kada podignem broj obrtaja na 1500 napon je i dalje nepromenjen-13.53V...
Znači, kada malo prizdravim s rukom, sledi rasklapanje alternatora, ali ću pre toga pokušati sa zatezanjem remena i promenom reglera, pa ako ne urodi plodom, sledi čerupanje alternatora...
Još nešto, bio me je zezao i prekidač mase, rasklopio sam ga i očistio, one plastike iz njega izbacio,i napravio ih od kože koje mi je zaostala od amova za konje, sada radi dobro, pa sam igrom slučaja natrapio i na ostale probleme...