• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vladimirec T-25

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Savo nije bio te srece da dobije poluosovine na poklon!!!!!!!!!!! Ja mu dao ali naplatili mu Policajci!!!!!!!!!! :s:

Ali nadam se da ce da prezali i da ponovo dodje kod mene,makar ja dao jos delova,mada se nadam da nece biti potrebni.. :icon_thumright:

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
Vladimirci nemaju dinamu... imaju alternator. Samo što čudno izgleda i ima vanjski regler pa ga ljudi mijenjaju za dinamo. Ovaj s slike je malo noviji s unutarnjim reglerom... no da sad ne tražim po netu. Stariji tip ima više žica na sebi. Izgled je jako sličan.

dijelovi-vladimirec-t25a-slika-32457746.jpg

Dinamo i alternator nisu isti uređaji, no funkcija im je ista.

Originalni ruski alternator je dobar dok mu se sredi stator i preradi pobuda s nekim modernijimMoto regulaorom napona.
Problem kod njihovih originalnih regulatora su kontakti i opruge na relejima. Ipak je to 30 godina staro.

Ruski alternator, novi ležajevi, premotan stator i pripasan Nippondensov regler (zato jer je elektromehanički) i imate nepoderiv stroj. :icon_pray:

Motohod,ako Vladimirec nema dinamo,a kaj je onda ono kaj mu je u sklopu ventilatora???

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Ova tema je o Vladimircu T-25. Ja sam napisao za ove s kockastom haubom, takvih je najviše i po takvima sam šrafio.
Oni imaju alternator.... što se vidi na slici.
Stariji modeli s zatvorenom haubom s prednje strane i elektrikom u ventilatoru su s početka sedamdesetih i ne znam što imaju - da li dinamo ili alternator. Samo je jedan takav u mom kraju no nema potrebe za punjenjem jer nema akumulator. Gazda ga pošlepa i radi cijeli dan.... čini mi se da i anlaser ne valja. :icon_butt:

Ovakav:
attachment.php

Trebalo bi potražiti u katalogu dijelova i vidjeti što je točno u tom ventilatoru.

Šrafio sam jedan Porsche 911... vjerojatno je slično i kod starih rusa. :icon_e_biggrin:

719e2e0fc8f96862adaec15f8cd60968-630x354.jpg

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Naucih i ja nesto novo...

Nisam znao da Vladimirec t25 ima dinamu u ventilatoru motora!!!!!!

Cak imam katalog za taj traktor i tamo to ne stoji tako!!! Vec ima alternator isto ko Vladimirec T25a1!!!???

Ruki

Član
Tu od
11 Pro 2014
Poruka
92
Ljudi hvala na dosadašnjoj pomoći neke sam stvari do sada nadam se uspješno riješio a neke još nisam stigao,danas mi se pojavio novi problem,htio sam podići traktor u srednji položaj i to zadniji kraj sa hidraulikom ali ne može,nema snage,čuje se opterećenje motora ali ne diže,što smo ono rekli da je dijagnoza gumice na klipu ili...

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
Posljednje uređivanje:
E

el pibe

Guest
Kod mene je rotor na panku.Neki dan sam ga malo zavrtio rukom.Jedino kaj ima da je izletio veliki pauk van iz njega.Sad mi je sve mrsko ići u radionu jer znam da gad negdje vreba:=:)

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ruki ako ti je cilindar pozadi mastan oko osovine moze biti da tu gubi ali pre mi je sumnjiva pumpa da je oslabila ili je mali pritisak nastelovan. ja mojeg podignem kad je plug pozadi zgodno iako je pumpa skroz pri kraju i kad se zagreje ulje onda jako tesko dize. ali radila je bez ulja ko zna koliko dugo kod predjasnjeg vlasnika pa me cudi i kako uopste radi.a mozda propustaju unutrasnje gumice na cilindru pa nemoze dici. po meni najbolje prekontrolisati prvo pritisak radni u sistemu

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Koliko znam i onaj stari Vladimirec ima alternator(gr 302b) umjesto dinama.
Po cemu si siguran da je kod tebe dinamo.

E

el pibe

Guest
Moj Vladimirec je 92' i ima alternator a i u njegovom katalogu se vodi alternator.Za dinamo u rotoru sam saznao ovdje na forumu.To još nisam vidio do sada.Svašta se ugrađivalo na te traktore jer su bili isporučivani diljem planete.Tako da nisu svuda isti standardi i zahtjevi i ima svakakvih opcija i izvedbi VTZ-a.Malo kad čovjek pogleda ipak se T-25 proizvodio desetlječima u više varijanti i modela tako da je tu bilo mnogo prostora za nadogradnje,unapređenja,uvođenje boljih a ponekad i lošijih rješenja.

gordan1982

Član
Tu od
30 Sij 2013
Poruka
366
po tome kad sam kupil traktor,taj "ventilator"je proizvodil struju,a onda kad sam slagal i farbal ga zamjenil sam taj ventilator i stavil alternator...

Ruki

Član
Tu od
11 Pro 2014
Poruka
92
Ljudi hvala na dosadašnjoj pomoći neke sam stvari do sada nadam se uspješno riješio a neke još nisam stigao,danas mi se pojavio novi problem,htio sam podići traktor u srednji položaj i to zadniji kraj sa hidraulikom ali ne može,nema snage,čuje se opterećenje motora ali ne diže,što smo ono rekli da je dijagnoza gumice na klipu ili...
Došao sam do mogućeg uzroka problema ,mislim da je bivši vlasnik na klip hidraulike stavio preusku gumicu ( 5 mm ) a utor je oko 7 mm pa kad dođe do većeg opterećenja propusti ulje,molio bih vas za informaciju tko ima dijelove za vladimirca i da šalje poštom ,tražio sam kod sebe u trgovinama i nemaju

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Nejde ti samo jedna gumica nego idu 3 gumice dvije kvadratne i izmedju njih okrugla zato ti je kanal tako sirok!!
Na nekim su modelima isle jedna okrugla gumica u sredinu a sa strane mislim da je bila koza a na nekima i plasticni prsteni!!!!

Ruki

Član
Tu od
11 Pro 2014
Poruka
92
Da plastični su prsteni ali još uvijek između njih gumica pleše

Posljednje uređivanje od moderatora:

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Kad promjenis gumice smanjit ce se i zazor izmedju njih!!!
Sigurno je gumica tvrda i slabo elasticna a i pdsteni potroseni!!!

boscanin

Član
Tu od
21 Sij 2014
Poruka
83
Čišćenje snijega
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=IYDqnFA3fIs[/YT]
Imali kod vas snijega

Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator