Ćiro, šta bih ja bez tebe...:icon_pray:
Da znaš da ću ozbiljno da uzmem tvoj predlog u razmatranje, jer ovaj "alternatorčić" koji imam na traktoru je po mojoj proceni, na izdisaju, ili je već na veštačkom disanju, svakako i da je ganc nov, nije dovoljne snage spram akumulatora i potrošača...Dogovorićemo se...:icon_pidu:
Nisam do sada orao 2., zet je tražio da ne bude duboko, ali da pokrije žetvene ostatke, tako da sam imao prilike da probam i tako.Krenuo prvom, pa video da veoma lako ide, prebacio u drugu i terao dosta brže, mada se to osetilo i na potrošnji, sreća što uvek nosim balon od 5 litara G.U.01. sa sobom a iza sedišta u kabini, pa kada je traktor odjedared stao, shvatio sam odmah da je žedan, došao zet do mene pa počeo da kukumače jao, šta ćemo sad.Ništa, rekoh malo ćemo plakati, pa nasuti ono iz balona (za koji nije znao), nadrukao na AC pumpi dok nisam čuo da preliva nazad u rezervoar, digao ručicu gasa do kraja, i zaverglao.Upalio je "na zub" (kad je bio vruć ko rerna)...
Umalo nisam ostao bez pluga na njivi, navoj na šrafu koji drži polugu je otišao, pa je otpala matica i otkačila se poluga.Vratio sam nekako, pa sam stavio istu takvu koju sam skinuo s klina koji koristim za topling, a na tom mestu sam ostavio samo osigurač jer tu ne trpi neko opterećenje i tako završio.
Vidiš na slici gde je traktor, sa druge strane trag od točka koliko je ulegao u njivu, baš je bilo mekano ali se nekako uradilo.
Kad čekaju zadnji momenat, ja i zaboravio kada sam orao svoju...
Sledeće što imam u planu je da odradim kompletnu električnu instalaciju na traktoru, jer je sada sve povezano direktno (tako sam ga kupio), pa da ne bi bilo ožeži,ožeži, bolje da odradim sve preko osigurača (kojih nema) i da mirno radim...