matozdenci
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2014
- Poruka
- 1,821
Plug kada je ubrazdit po svim pravcima treba biti okomit i horizontalan,naravno ako je plug ispravan?
Braćo još nisam rješio problem jer muče me mnoge brige i jednostavno nemam snage više.Neće vladimirec prema naprijed, u natrag ide normalno. Reverzer krči užasno i neće nikako ubacit "do kraja" prema naprijed. Kvačilo neće do kraja vratit kad je reverzer u položaju prema naprijed. Djeco šta bi moglo bit?
Dobar dan!
Moj muž i ja smo početnici za ovaj traktor. Sad imamo problem - poluge ne podizaju plug koliko treba. Hidraulik radi dobro, ali kao poluge dolaze do nekog limita, i to je to. Možda neko ima slike kako se šrafe poluge?
Ovisi na kojem podešenju je traktor. Vladimirec ima tri položaja.Prema tome se štimaju "ramena".Ta ramena se daju vaditi van ona su uzubljena kao i osovina na koju se uglavljuju.Isto tako poluge se kače na nosače koji imaju tri položaja.Treba biti jako oprezan oko izbora i kombiniranja položaja jer lako može doći do loma "ruke"(španera) onaj dio koji ima navoj na sebi.Meni se baš to dogodilo.Hidraulika ima veliku snagu i ne prašta.Jednostavno mi je iščupalo jednu stranu nosača a drugu je savilo ko da je od papira.Sve se dogodilo u sekundi.Zato bi bilo dobro da se utvrdi podešenje traktora i slika bi pomogla.Koliko sam upoznat na Vladimircu postoje dvije vrste ruke(španera).Sad jer su to stariji modeli ne znam ali djeluju mi duže od ovih koje ja imam.Znači potrebna je neka slika tako da imamo polaznu točku i viziju u čemu je stvar.Jer ovako na pamet se ne može generalizirati jer je previše mogućih kombinacija.Kad se vidi situacija,može ti netko od članova poslikati ili ti dati neke mjere ili neku shemu kako pravilno uštimati čitav sklop da ne bi došlo do nekih nepotrebnih kvarova i troškova.
Braćo još nisam rješio problem jer muče me mnoge brige i jednostavno nemam snage više.
Ajde jedan možeš ti to da se vratim med žive ...
Evo i slika iz Priručnika, za različite položaje poluga u odnosu na podešenje traktora, tj. sve ono o čemu su "el pibe" i "vica" pisali: