E
el pibe
Guest
Evo malo slika pa da bolje ljudi vide situaciju.I da potvrdim svoje argumente jer dobro promislim neg zajdem nekaj pisati i davati savjete.Lufta između srca i obruča felge itekako ima što potvrđuje slika gdje sam stavio strelice.Znači tu postoji neka tolerancija di se može sve lijepo centrirati a isto tako i dobro zeznuti stvar.A sad ti meni reci kakve alate posjeduješ da možeš prići i "razbrusiti" ovakvu situaciju kad zavariš oko ovog nosača to bi baš volio vidjeti.Inače "ja" mijenjam tragove kotača kod nekih radova.Znači nije nitko osim ako sam ja nitkov:icon_mrgreen:.Površinski varovi tu drže kao pas ježa i ne vidim nikakvu svrhu.Ima još ova slika gdje mi je vijak zablokirao i nisam ga uspio zavariti površinskim varom da ga mogu odšerafiti.Na kraju sam ga razbušio da nije ostalo ništa od njega.Možeš samo piknuti sa varom sa vanjske strane felge kad je uspiješ centrirati tek toliko da se ne pomakne.Inače govorim iz iskustva jer sam radio rotore ventilatora skoro pa promjera kao obruč zadnje felge.A radio sam to zato jer sam precizan.I tu ako fulaš jedan milimetar imaš veselje kod balansiranja.Ako se kolegi dogodilo škripanje znači ima lufta i tu je debalans.A to se može riješiti kvalitetno na jedan način dignuti traktor odmontirati gumu ,staviti samu felgu postaviti neki privremeni fiksni nosač koji prati vanjski rub felge dok je vrtimo(princip struga)i dosta živaca i vremena da se to iscentrira u neku zadovoljavajuću toleranciju.Inače bu se kolega vozio ko Kremenko i opet bude nešto popustilo od vibracija.A to se može prenjeti i na reduktor i još svašta.