a prazne moram skakat po njima da spusti a ja imam 90 kg da naglasim hidraulika mi radi super dizanje spustanje ima snage ima brzine samo taj plivajuci mi nekako tesko ide on bi trebo lakse dosta jer kod imt ljudi dignu poluge rukama a ja nemogu iako ga prebacim u plivajuci polozaj... stim da ostavim plugove preko noci dignute dodjem ujutro oni stoje dje sam ih i ostavio
Moraš shvatiti jednu veliku razliku!
IMT, Ursus, Zetor i velika večina traktora ima jednoradnu, jednostranu, ili kako god to nazvati, hidrauliku.
To znači da on samo može dizati, a prema dolje se spušta slobodnim padom, tj. ne možeš poluge pritisnuti prema dolje.
Kod ruskih traktora je drukčije. Oni imaju dvoradnu, dvosmjernu (Neka netko napiše ispravan naziv i za prvi i za drugi slučaj) hidrauliku.
To znači da možeš podiči poluge, a možeš ih i pritisnuti prema dolje, teoretski, trebao bi moči dignuti zadnje točkove u zrak pomoću hidraulika.
Po tome, tebi bi i trebalo biti jako teško (Čak i kada je ispravno sve) poluge podići prema gore dok traktor ne radi. Kao što je Savoris napisao, treba ulje protjerati kroz cilindar, sva crijeva, razvodnik, a ulje je gusto.
Isto je i kod mene, imam Ursusa, kada su poluge u gornjem položaju, a traktor i ulje je hladno, poluge teško idu prema dolje. Moram ih barem rukom pritisnuti.
Htjeo sam naglasiti da je hidraulik na Vladimircu i IMT-u (Kao i na ostalim traktorima) jako različit i njih ne možeš uspoređivati što se tiče hidraulika.