Re: Vladimirec
sto se tice sijalica ja sam neki dan kupio lasticne sesirice i kda njih stavis onda ide sijalica H4
kada sam pricao o potrosnji mislio sam na MTZ52 posto je o njemu bila rijec
prednost rada po vocnjaku ja mislim da je na strani tome , ali deleko na njegovoj strani
da se razumijeno tomo mi je odvratan i to za mene ni ne treba nositi naziv traktor nego motokultivator na kome se sjedi
a da je sposoban u vocnjaku , to jeste
vladimirac mi je u vecem stepenu visine i nema sta traziti u vocnjaku , a da suzavam ni najmanje mi ne pada na pamet posto sam u brdovitom kraju
vladimircu zamjeram sto je kardan vezan za jenostepeno kvacilo , znaci tjerao sam njime jednoredni berac i ima snage i sve ok ali kada dolazi do gusenja beraca negdje na otkidackim valjcima ili na komusackom stolu ti jednostavno nemozes zadrzati traktor na kvacilu da on to proguta , isto vazi i za balirku
rotokosu tjeram nekako jer ona ne treba da zastajkuje
frezu sam probao i takodje nisam bio zadovoljan rada kardana , planiram nabaviti neku rotodrljacu sirine 160tak cm i znam da me vlatko nece zadovoljiti ni radom sa njom
pneumatsku sijacicu nemoguce tjerati sa njim
ali ja najvise njega koristim u sumi i tu caruje , taj kroz blato ide kao nevrijme , povuci ce boga za rep ako treba i u svim tim segmentima me zadovoljava
ali nove potrebe koje mi se pojavljuju jednostavno zbog jednostepenog kardana i gabarita nije im dorastao
imam potrebu za helikopter malcerom jos nekim prikljiccima pretezno kardanski gonjenim
imao bi u planu uzeti nesto nalik ovim novim kinezima od 25konja ali i malo me strah a i velika mi investicija za moje potrebe , o kvalitetu cemo drugi put :mrgreen:
ali opet taj kinez ne bi mi mogao u sumi skoro nista pomoci jer vjerujem da bi se raspao za jednu sezonu uzimajuci u obzir sta ja ocekujem od traktora u sumi
a da imam 3 traktora bojim se da mi ne bude malo previse