Molim pomoć
Pozdrav svim forumašima... Prvo da se predstavim,ja sam Milan iz Kutine,i već duže vrijeme pratim ovaj forum.moram reći da ste svi super i da steod velike pomoći svima koji imaju wladeke.Prije godinu dana postao sam vlasnik Vladimirca T25A1 iz 78 godine.Nisam imao nikakvog iskustva sa traktorima do sada...Traktor je bio u odličnom stanju,besprijekoran,,,do nedavno.Pukla je klavijatura na 1.cilindru,a razlog tomu je vijak koji drži klavijaturu,on je pojeo navoj u gkavi. Simptomi:-dok je bio hladan,upalio nekako,a poslije nikako,radio je na jedan klip.propuštalo je ulje na tim cilindru(ne znam točno gdje).Zamijenjena klavijatura,urezan veći navoj i veći vijak,sve sklopljeno,alije ostalo po starom,,sve samo ne zapalit...Majstor kaže nova glava,ne budi lijen zapalim u Barcs po glavu nove ventile,sve sastavljeno,,ali gle čuda, Wladek pali ko;mina,vozi sve pet,ali curi i dalje ulje kad se zagrije.Mjesto curenja je iznad nivoa izlaza auspuha na cilindru,napominjem da traktor odlično pali,prima gas,pritisak ulja na1000 o/min je oko 2 bara,nema lufta na klipu dimi u granicama normale.Kao laik ne znam više šta da radim,bojim se da će me majstor OŽENITI,glavu je dotezao na ruku,a ne na kilo ključ,jel moguće da sam kupio deformiranu glavu,šta mi je činit,molim vas da mi pomognete.ČITAM DA VAS IMA PUNO KUJI IMATE TRAKTOR U MALOM PRSTU .Molim raspravu na ovu temu.pozdrav svima,,,,,