Hvala na lepim željama, a hvala i na zavezdici! Što se kvarenja delova tiče, šta ja znam, nije da nisam imao kvarova, ali nisu mi se isti kvarovi ponavljali. Jedino što je stvarno katastrofa su prekidači, ali zato na vašarima mogu da se nađu redovni elektroprekidači koji pasuju umesto njih. Rusi u šali kažu da prvo što crkne je "человек"(čovek)! Moj Vladimirec je 1979. godište i već je jednog vozača sahranio. Dakle nedaj se, generacijo i ćeraćemo se mi još! To je ono što mu ja poručujem.
Imam kabinu i ne smeta mi buka. Koliko mi se čini najviše galame izlazi iz auspuha, ali u kabini sa zatvorenim vratima čuješ ga možda 50%. Video sam da ljudi teraju sa njim i IMT-ovu frezu, ali njegov maksimalan broj obrtaja je 2000 ako se ne varam, bar je to slučaj sa mojim traktorom, a IMT traktori vrte do 2200.
Ne znam na koju sejačicu misliš. Ja imam (pra)staru američku sejačicu za strna žita i sitna semena na konjsku vuču, pa prerađenu za traktor i generalno remontovanu. Kupio sam je za 50 evra, a remont i farbanje su koštali dodatnih 250 evra, dakle ukupno 300 evra za oldtimera u tip-top stanju! Polovna OLT-ova sejačica te veličine(gama 16/gama 18 ) bi me u Srbiji koštala najmanje 500 evra, Amazone, McCormick i slično već od 1000, a IMT nema bez 1500 i to ko zna u kakvom stanju. Ta moja sejačica je prilično teška, pa mi je vladimiec sa svojim tegovima na prednjem kraju, kao izmišljen da bi nju nosio. Ako pak misliš na sejačicu za okopavinske(širokoredne) useve, u obzir dolazi samo mehanička. Hvale ljudi onu OLT-ovu sa metalnim kutijama. Pneumatskom sejačicom je sa vladimircem(bar takvim kao moj) gotovo nemoguće sejati jer nema dvostepeno kvačilo. Kako pipneš kvačilo, kardan se zaustavlja, vakuuma nestaje i svo seme na tanjirima popada. Da bi moj vladimirec to mogao, potrebno je napraviti žešći karabudž, a to nemem nameru da radim. Nadješ jednostavno nekoga ko ima malog IMT-a, Štoreta ili Torpeda i malu pneumatsku sejačicu, a nema žitnu, pa ti njemu poseješ pšenicu i ječam, a on tebi kukuruz i suncokret. Tako ja radim, samo što moj kompanjon nosi četvororednu NODET-ku sa MTZ 82
Kad smo već kod nedostataka i karabudža, nedostatak vladimireca je njegov kilavi volan, pa su se ljudi dovijali i ugrađivali mu hidro-volan sa nekakvih starih viljuškara sa otpada, a mana je i to što nema kompresor. Kažu majstori da ni to nije neka frka staviti mu duplu remenicu i kompresor od LTZ T-40.