Neznam šta je u pitanju,prijatelj mi se javio, kaže razgovarao je sa prodavcem i ovaj mu reče da nemože terati traktor.E sad dali je kvar ili nezna šaltati djavo ga znao:vragek:
moraš malo bolje opisati kako se ponaša traktor i šta se dešava da bi moglo bolje da se pretpostavi šta je u pitanju
ako neće u normalnim brzinama da ide a hoće u onim radnim onda je otišao reverzer što ja i pretpostavljam , može biti samo da su pospadali osigurači sa njega a može biti i da se raspao
ako neće samo odredjene brzine onda je zupčanik od te brzine , znači može se desiti da dviej brzine ne rade , cijena zupčanika od brzina po komadu je 25-35e
ako neće samo brzohodne onda vjerovatno ne ulaze ricnovi dovoljno u svoje ležište
ako neće nikako tek onda je moguće da je diferencijal , ili da je pukla poluosovina ili možda spojnica sigurnosna na spojničkoj osovini
a da bi ustanovio da je pukla poluosovina probati krenuti sa blokadom , jedan točak bi morao povući
ako neće nikako , onda probati šaltati na pola puštenog kvačila , ako ne zazvrče zupčanici onda je vjerovatno spojnička
znači isprobaj ovako kako sam rekao i onda ćemo znati šta je u pitanju , ovako napamet teško je reći
u principu ništa nije skupo , ali ako je samljeo mjenjač onda se sabere dosta stavki pa moglo bi izaći i malo više para
ali u svakom slučaju Ruma i polovni dijelovi mogli bi da se nadju