ako 533 vuce 4 krilnu...zasto ne bi mogao T25...osim toga drljace sam spustao onako umereno....al sve ok,jednio ta potrosnja...IMT-om 542 bi tu istu njivu podrljao sa 0.5 litre nafte...najvise litar.a vlatko vise od 100%.ipak to bi trebalo biti obrnuto
.a pritisak je 1...a u leru ipod jedan...blizu nule(na zagrijanom motoru).
1.) Četvorokrilna drljača nije za vladimirca, kao ni za fergusončeta. Belarus MTZ 82 vuče petokrilnu, na primer, pa ti sad računaj. To, spuštanje drljače do pola klinova prvi put čujem da neko tako radi. Ja moju trokrilnu spustim do kraja, tako da i rama svojom težinom dodatno pritiska klinove u zemlju. Dok nisam imao svoju drljaču, uzimao sam na zajam četvorokrilnu i vozio u tom slučaju prvom brzinom sto je ipak nedovoljno brzo za postizanje željenog efekta ravnanja tla i drobljenje grudvica(ukoliko ih ima).
2.) To što je u pitanju laka zemlja, drčljanje čini samo još težim. Zvuči apsurdno, ali na teškim zemljištima se lakše drlja jer klinovi ne idu toliko duboko u zemlju kao kod lakih. Dakle, laka zemljišta se lakše oru, ali teže drljaju.
3.) Ne bi trebalo da vladimirec toliko troši. Ja sam obavio drljanje ovog proleća mojim vladimircem i trokrilnom drljačom na 3 hektara jednostruko i na 1 ha dvostruko. Uzmimo da je to kao 4 ha jednostruko i tom prilikom sam potrošio 16 litara goriva, a to je 4 l/ha sa sve zakopanom drljačom "do Japana" i vožnjom od kuće do njiva u raznim pravcima i to u tri navrata. Najbliža njiva mi je udaljena od kuće 2, a najdalja 8 kilometara. Samo do najdalje njive i nazad potrošim oko 4 litre. Dakle, polovinu utrošenog goriva sam progor'o u transportu, a to mu dođe onda 2 l/ha bez prevoza.
4.) Pritisak ulja je nedovoljan, a i ne sme ovako da dimi. kad se taj dim vidi na snimku sa mobilnog telefona, mogu da zamislim kako li je tek izgledalo uživo. Moj je ovako dimio samo kada sam predprošle jeseni pokušavao da orem na ekstremno teškoj crnici, u ekstremno lošim uslovima za oranje.
Naravoučenije: 542 u njivu, a vladimirca u radionicu, a posle... Videćeš sam.