e to je onaj prelazni model s auspuhom dolje i čini mi se da ima drugačiji ključ za zaključavanje brzina, ne vidim onu maticu naprijed koja je kod taje paje zašvasana...
godište između 74 i 78 ?
79 godište
nedovoljno si rekao da bi ti neko pomogao
kada hidraulika neće , e kako neće ? imaš li osjećaj da pritisak gura (blago zujanje iz pumpe i razvodnika) a poluge stoje
i tada kada neće , ako ostaviš ručicu u položaju za dizanje , možeš li tada rukama (makar i teško) da pomijeraš poluge gore-dole
i još , ako su ti poluge (sa priključkom na traktoru) negdje na pola i hoćeš još da ih digneš , padnu li tada poluge skorz dole ili samo nemože dalje da digne
gumice u razvodniku nemaju nikakve veze sa radom hidraulike , one su samo zaptivači da se ulje ne prosipa van , cijeli razvodnik je konstruisan tako da može raditi bez ijedne gumice samo što bi tada curio na sve strane ali morao bi da radi uredno
tipujem na to da imaš negdje u sistemu komadić gumice ili nekog smeća koji bi mogao da doplivava u prigušni ventil na holenderu između crijeva i klipa i on ti pravi uzbunu
i zašto te buni brzina poluga , on je jako brz na polugama kada je sve ok
Ipak pregldaj da u sistemu nema neko strano tijelo pa se onda pri manjem protoku može pomijerati a čim dođe veći protok onda to strano tijelu bubne u neki manji otvor i tako zakoči protok
hvala ti znači svo ulje van dobro ispuhati i to bi bilo to
Kolega da li na rukavcu ima kakav ležaj ili samo piksne
Kolega da li na rukavcu ima kakav ležaj ili samo piksne
Ako skinem onaj poklopac sa strane, tad ću (barem prema tvojim slikama otvorenog mjenjača) vidjeti da li je polugica uopće unutra i što radi ako je tamo. To šarafanje će morati pričekati još neko vrijeme dok ne odem opet na selo. Ma, složiću ja to, uz pomoć vašeg znanja i iskustva ima da i svemirski brod pokrenemo.:supz:
nebi bilo dovoljno samo ulje ispustiti i procijediti , ja bih skinuo crijeva sa clindra i tamo ga ''izduvao''
znači par puta bi isto ulje nasuo i izbacio iz sistema na različite načine i mjesta , i svaki put ga procijedio