Zavisno od pozicije dihtunge mažem uljom,toatnom masti i silikonom
ako te to zamučava namaži silikonom tanko dihtung sa obje strane , malo sačekaj da ''povuče'' i onda smontiraj , ako propusti ja ga pojedem :mrgreen:
teško je na bilo kom ruskom traktoru zaustaviti ''curkanje'' hidraulike , može ali tome treba pridodati mnogo pažnje i raditi sve polako i u više navrata , uglavnom iako negdje pušta to je više vlaženje na spoju nego što bi se moglo nazvati curenjem ili puštanjem
Evo danas sam na mom vlatku prepakovao kočnice , sada koči pristojno ali nisam 100% zadovoljan , znam da može bolje ali obzirom da su mi doboši već potrošeni poprilično ovo je najviše što sam mogao izvući iz ovih
ali imam drugi problem , pritisak ulja na zagrijanom motoru na leru pada skoro na samu nulu
kada sam izvadio filter da očistim u njemu sam našao opiljke od nekog ležaja , tako da uskoro moram otvarati i motor da uradim radilicu ili šta je već otišlo
ovo me uopšte ne iznenađuje jer je vlatko već dvije sezone ponosno tjerao roto drljaču
rayer: a u međuvremenu je radio sve ostale teške poslove kao i ''pravi'' traktor
ležajevi su mu još uvijek standardni i zaslužio je obradu radilice , najvjerovatnije ću ga obrusiti na N2 (ćirilicom pisano H1), to je međuspecijala na 0.25 , prva specijala je R1 na 0.5 (odnosno ćirilicom pisano P1)