evo i mene s novim problemom na mom t25taku curi ulje između reduktora i trube i primjetio sam da se otpuštaju vijci koji ih spajaju i to par puta godišnje dotežem a traktor napravi svega par kilometara godišnje jer mi služi isključivo za mlin čekićar.
Jučer sam ga oprao jer je sav od brašna i danas ujutro ga idem podmazati jer sam planirao ići sijati zob pa za njega zakvačim rasipač a za drugi tanjurače pa da budem brži kad ja do njega a ono ispod reduktora lokva ulja,valjda sam saprao brašno i masnoću koja je držala da ne procuri think):
zanima me dali je to problem za skinuti i prmjeniti brtvu ako ima ili nešto bi već moralo biti
U mjenjač ide hipenol - paše od svakog proizvođača, a tko ti je preporučio motorno ulje u mjenjač pitaj ga dali u svoje vozilo sipa motorno ulje u mjenjač.Imam nekoliko pitanja, a uz to i jedan problem:
-koje ulje da nalijem u mjenjač/getribu: dosad sam po preporuci lijevao motorno ulje ina super 5, a ovdje vidim da su neki lijevali hipenol? Da li hipenol 90 ili?
-kad sam ispuštao ulje iz mjenjača/getribe, na donjem čepu napipao sam jedan komad željeza, ovaj sa slike što sam skicirao, nije pričvršćen nego šeće po dnu getribe. Usto sam i izvadio jedan šaraf dužine 3 cm i neku okruglu pločicu, slično kao podložna ali nije...jel zna itko o čemu se radi, bit će da je otpala odnekud, a nikad nisam otvarao getribe i normalno je sve radilo...???
evo slike:
View attachment 5080
još nisam izvadio, dosta je dug taj predmet i nespretan za izvaditi kroz čepove od ulja getribe, onaj donji i onaj sastrane. Taj predmet se nalazi točno kod donjeg čepa i slobodan je, dakle nepričvršćen. Ima li netko katalog pa da vidi u katalogu koji bi to bio dio getribe.