farmer george
Novi član
- Tu od
- 24 Lip 2011
- Poruka
- 15
Imam nekoliko pitanja, a uz to i jedan problem:
-koje ulje da nalijem u mjenjač/getribu: dosad sam po preporuci lijevao motorno ulje ina super 5, a ovdje vidim da su neki lijevali hipenol? Da li hipenol 90 ili?
-kad sam ispuštao ulje iz mjenjača/getribe, na donjem čepu napipao sam jedan komad željeza, ovaj sa slike što sam skicirao, nije pričvršćen nego šeće po dnu getribe. Usto sam i izvadio jedan šaraf dužine 3 cm i neku okruglu pločicu, slično kao podložna ali nije...jel zna itko o čemu se radi, bit će da je otpala odnekud, a nikad nisam otvarao getribe i normalno je sve radilo...???
evo slike:
View attachment 5080
Viđao sam na nekim vladekima sa donje strane poklopca getribe takvu polugu koja je učvršćena pomoću jednog vijka. Kroz nju prolazi ručica mjenjača i ta se poluga pomiče zajedno sa njom kada se mijenjaju brzine a drugi kraj te poluge dolazi sve do jednog indikatora ili što li je već i koji je uvrnut u poklopac iz vanjske strane i na njega idu dvije žice. Traktor na kojem sam to vidio radio je bez problema bez toga pa mislim da bi mogao i tvoj. Jedino može biti problema ako taj komad uhvate zupčanici pa bi ga zato trebalo izvaditi.