• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
771
Kišomjer je korisna sprava. Npr. probudiš se ujutro i vidiš da je po noći padala kiša.... nije isto da li je palo 3 mm ili je palo 30mm, sa kišomjerom točno znaš koliko je palo i što je moguće raditi. Jedino je problem što količinu padavina mjerim doma a na polju može biti neka druga situacija sa padavinama. Uglavnom - ako je lokalni pljusak onda se obično ne radi o većoj količini padavina. Jedini tehnički problem oko kišomjera je smrzavanje tokom zime, tako sam ostao bez 2-3 instrumenta, pukne prilikom smrzavice i zato sada po zimi kišomjer obavezno sklanjam.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,309
U nekim dijelovima HR ima dosta vremenskih stanica Ecowitt Weather. Ako koga zanimaju podaci s neke od njih, dovoljno je da se registrira na Ecowitt Weather i može pratiti: temperaturu, relativnu vlagu, količinu kiše, vjetar, solarno i UV zračenje, tlak zraka.

Kad se karta zumira prikaže se više stanica.

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,248
odlično...hvala na ovome... netko ima prijavljenu stanicu u mojoj ulici 🥳:ppozdrav:

zanimljivi podaci za prekjučer noć...u krugu 3 km od mene 3 stanice...kod mene pokazuje 19mm kiše, jedna istočno od mene 0.5mm kiše a ova jugozapadno od mene pokazuje 7mm...znači kak nas je oblak kačio...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,422
U nekim dijelovima HR ima dosta vremenskih stanica Ecowitt Weather. Ako koga zanimaju podaci s neke od njih, dovoljno je da se registrira na Ecowitt Weather i može pratiti: temperaturu, relativnu vlagu, količinu kiše, vjetar, solarno i UV zračenje, tlak zraka.

Kad se karta zumira prikaže se više stanica.

Još da im je registracija malo kompleksnija bilo bi ajnc a...

Najnoviji postovi

Na vrh