• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
771
Kišomjer je korisna sprava. Npr. probudiš se ujutro i vidiš da je po noći padala kiša.... nije isto da li je palo 3 mm ili je palo 30mm, sa kišomjerom točno znaš koliko je palo i što je moguće raditi. Jedino je problem što količinu padavina mjerim doma a na polju može biti neka druga situacija sa padavinama. Uglavnom - ako je lokalni pljusak onda se obično ne radi o većoj količini padavina. Jedini tehnički problem oko kišomjera je smrzavanje tokom zime, tako sam ostao bez 2-3 instrumenta, pukne prilikom smrzavice i zato sada po zimi kišomjer obavezno sklanjam.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,319
U nekim dijelovima HR ima dosta vremenskih stanica Ecowitt Weather. Ako koga zanimaju podaci s neke od njih, dovoljno je da se registrira na Ecowitt Weather i može pratiti: temperaturu, relativnu vlagu, količinu kiše, vjetar, solarno i UV zračenje, tlak zraka.

Kad se karta zumira prikaže se više stanica.

Posljednje uređivanje:

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,258
odlično...hvala na ovome... netko ima prijavljenu stanicu u mojoj ulici 🥳:ppozdrav:

zanimljivi podaci za prekjučer noć...u krugu 3 km od mene 3 stanice...kod mene pokazuje 19mm kiše, jedna istočno od mene 0.5mm kiše a ova jugozapadno od mene pokazuje 7mm...znači kak nas je oblak kačio...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,440
U nekim dijelovima HR ima dosta vremenskih stanica Ecowitt Weather. Ako koga zanimaju podaci s neke od njih, dovoljno je da se registrira na Ecowitt Weather i može pratiti: temperaturu, relativnu vlagu, količinu kiše, vjetar, solarno i UV zračenje, tlak zraka.

Kad se karta zumira prikaže se više stanica.

Još da im je registracija malo kompleksnija bilo bi ajnc a...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,440
Prvi rezultati od pokušaja mjerenja današnjeg poslijepodnevnog pljuska i slabije kiše koja još uvijek pada:

1000042707.jpg

Več mi se u glavi otvorilo "novo pitanje", a koliko ja zapravo zalijem litara sa svojom kružnom Gardena zaljevačicom, odnosno koliko s pravokutnom, za sat vremena? Da li je to dovoljno, ili možda i previše?
E hebaj ga sad :unsure::geek:;), budem ja kupio još jedan i postavio po sredini zalijevanog područja i nikad ne bu kraja tome :hahah::devilish:

Vrijedi vidjeti kakva je prognoza bila, ovakva

1000042702.jpg

Znači nije od povjerenja bila.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,019
Jel bilo gdje tuče?
Pri nas pared jedno pol vure, veličine zrna kukuruza do lješnjaka, tijekom par minuta...

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
109
Prvi rezultati od pokušaja mjerenja današnjeg poslijepodnevnog pljuska i slabije kiše koja još uvijek pada:

View attachment 91796

Več mi se u glavi otvorilo "novo pitanje", a koliko ja zapravo zalijem litara sa svojom kružnom Gardena zaljevačicom, odnosno koliko s pravokutnom, za sat vremena? Da li je to dovoljno, ili možda i previše?
E hebaj ga sad :unsure::geek:;), budem ja kupio još jedan i postavio po sredini zalijevanog područja i nikad ne bu kraja tome :hahah::devilish:

Vrijedi vidjeti kakva je prognoza bila, ovakva

View attachment 91797

Znači nije od povjerenja bila.
Lijepo i pohvalno za trud, a ocekivanja su vec pozitivna + prve izmjere. Senzor Vaisala koju sam ja ugradjivao u sustave meteo stanica za sj. i juzni. pol kugle zemaljske unazad 10g. je rjesavala kolicinu padalina pomocu "tupkanja" kapljica po povrsini iznad temp. i air presure senzora preko rs232-485. Slika kucista u postu.
Veselim se buducim prijavcima sa kapljicama koje mnogima zivot znace. Ekipa koja je starijeg i polu-novijeg narastaja preporucam da podrzi "pljusak.hr" sa svojim stacijama, a prisutni smo diljem Lijepe Nase..
vaisala_wxt520.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,440
Lijepo i pohvalno za trud, a ocekivanja su vec pozitivna + prve izmjere. Senzor Vaisala koju sam ja ugradjivao u sustave meteo stanica za sj. i juzni. pol kugle zemaljske unazad 10g. je rjesavala kolicinu padalina pomocu "tupkanja" kapljica po povrsini iznad temp. i air presure senzora preko rs232-485. Slika kucista u postu.
Veselim se buducim prijavcima sa kapljicama koje mnogima zivot znace. Ekipa koja je starijeg i polu-novijeg narastaja preporucam da podrzi "pljusak.hr" sa svojim stacijama, a prisutni smo diljem Lijepe Nase..
vaisala_wxt520.jpg
Hvala tj za lijepi komentar.

Ja sam prvi kome je žao što "pljusak.hr" nema stanicu blizu mene. Ako se ne varam bila je nekakva u Trnovcu bartolovečkom, ali više odavno ne radi.
Konkretno, koju stanicu imate najbližu Varaždinskom aerodromu?
Iskreno, aplikacija na mojem Samsung mobitelu je postala beskorisno promašivalo. Pokazao sam danad sliku da je najavio za danas popodne epski potop od preko 30 lit, a ono skupilo se za sad 5 lit po kvadratnom metru. Rado bi imao aplikaciju koja bi bila koliko toliko dobra, ova koju sad imam nije dobra. Previše fula prognozu.

Najnoviji postovi

Na vrh