Još da im je registracija malo kompleksnija bilo bi ajnc a...U nekim dijelovima HR ima dosta vremenskih stanica Ecowitt Weather. Ako koga zanimaju podaci s neke od njih, dovoljno je da se registrira na Ecowitt Weather i može pratiti: temperaturu, relativnu vlagu, količinu kiše, vjetar, solarno i UV zračenje, tlak zraka.
![]()
Kad se karta zumira prikaže se više stanica.
![]()
Danas sam ga kupio. Hvala Vam na savjetu i "pogurancu"pretpostavljam, običan kišomjer. ima ih za kupiti na više mjesta... dizajn kišomjera i veličina otvora je točno definirana da vjerodostojno prikazuje padalinu po m2.
View attachment 91632
ovo je sasvim dovoljno za kućnu upotrebu...

Lijepo i pohvalno za trud, a ocekivanja su vec pozitivna + prve izmjere. Senzor Vaisala koju sam ja ugradjivao u sustave meteo stanica za sj. i juzni. pol kugle zemaljske unazad 10g. je rjesavala kolicinu padalina pomocu "tupkanja" kapljica po povrsini iznad temp. i air presure senzora preko rs232-485. Slika kucista u postu.Prvi rezultati od pokušaja mjerenja današnjeg poslijepodnevnog pljuska i slabije kiše koja još uvijek pada:
View attachment 91796
Več mi se u glavi otvorilo "novo pitanje", a koliko ja zapravo zalijem litara sa svojom kružnom Gardena zaljevačicom, odnosno koliko s pravokutnom, za sat vremena? Da li je to dovoljno, ili možda i previše?
E hebaj ga sad, budem ja kupio još jedan i postavio po sredini zalijevanog područja i nikad ne bu kraja tome
Vrijedi vidjeti kakva je prognoza bila, ovakva
View attachment 91797
Znači nije od povjerenja bila.
Hvala tj za lijepi komentar.Lijepo i pohvalno za trud, a ocekivanja su vec pozitivna + prve izmjere. Senzor Vaisala koju sam ja ugradjivao u sustave meteo stanica za sj. i juzni. pol kugle zemaljske unazad 10g. je rjesavala kolicinu padalina pomocu "tupkanja" kapljica po povrsini iznad temp. i air presure senzora preko rs232-485. Slika kucista u postu.
Veselim se buducim prijavcima sa kapljicama koje mnogima zivot znace. Ekipa koja je starijeg i polu-novijeg narastaja preporucam da podrzi "pljusak.hr" sa svojim stacijama, a prisutni smo diljem Lijepe Nase..![]()
Treba razumjeti i meteorologe. Kada pada kiša (jedmoliko zahvaće neko područje) obično ne fulaju puno. No, kod ovih pljuskovitih dana, ni kilometar, dva dalje je možda bilo jako blizu prognoziranog. Pratim često satelitski prikaz na rain alarm. Ide centar pljuska (ljubičasto) prema meni i onda se nekoliko km od mene razdiljeli na dva dijela te nas zaobiđe i poštedi većeg nevremena i padne tek slaba kiša. Dokle će tak, ne zna se, ali nije lako odrediti u kojem trenutku će se ta podjela dogoditi.Pokazao sam danad sliku da je najavio za danas popodne epski potop od preko 30 lit, a ono skupilo se za sad 5 lit po kvadratnom metru. Rado bi imao aplikaciju koja bi bila koliko toliko dobra, ova koju sad imam nije dobra. Previše fula prognozu.