• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
114
Za vremenske prilike i neprilike putem plusak.hr treba razumijeti da su to sve privatne stacije ukljucene u digi pljusak sustav i poneka pridruzena izjavnog i militari podrucja kako je to u trenutku bilo moguce. Bivsi prijatelji preko fer itd. utjecali su na puno kolega u Hr i sire, a danas se na mapi sustava vidi tocno kako stranica radi tj. tko su sudionici i sa kakvim stacijama mjere vremenske parametre.
Ono sto sam u nazad 10-15 godina naucio je Today's weather forecast for your location

najtocniji source podataka za sve ove napudrane aplikacije iz ruke sto neki od nas koriste (ja sam jos uvijek nokia3310fan (nhf)).
Kad ide nevera tj. nevrijeme praceno grmljavinom; uzivo je najljepse promarati pucketanje gromova sa ove stranice:
Kad sam doma i ne zurim tj. osigurao-pripremio se za situaciju i ne ocekujem kaznu sa neba promatram yr.no info i
Hvala svima na lijepim i konstruktivnim :)
Kolega plus vi ste krivi da se ja ovoliko trudim pisati, obicno se to sa foruma samo cita kad se dojde do strujnog kabela i sl.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
114
Hvala tj za lijepi komentar.

Ja sam prvi kome je žao što "pljusak.hr" nema stanicu blizu mene. Ako se ne varam bila je nekakva u Trnovcu bartolovečkom, ali više odavno ne radi.
Konkretno, koju stanicu imate najbližu Varaždinskom aerodromu?
Iskreno, aplikacija na mojem Samsung mobitelu je postala beskorisno promašivalo. Pokazao sam danad sliku da je najavio za danas popodne epski potop od preko 30 lit, a ono skupilo se za sad 5 lit po kvadratnom metru. Rado bi imao aplikaciju koja bi bila koliko toliko dobra, ova koju sad imam nije dobra. Previše fula prognozu.
A stacija se kupi i prijavi na mrezu pljuska. Eh kakva su to vremena bila, marketinga nije trebalo, svi smo se pronasli putem cb-njuz-forum grupa, Netko sa 4 razreda osnovne, a neki sa preddiplomskim i sve je proradilo iz 1. puta nakon 3 verglanja :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,450
@gost1975 nemam riječi za dodati, razoružao si me, "sam tak".
Molim odgovori mi, gdje imate najbližu stanicu VŽ aerodromu?
Ja bi radije pratio njene podatke, nego iz J. Koreje ili Amerike.

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
114
Kucanska-Podravska; ako je to mikrolokacija trenutno nema mjerne postaje bas tako blizu. Rjesenje je instalacija i prijavak na sustav neceg poput "Davis Vantage Pro2 Plus". Skup sport za nas sa par grmova paradajza i blitve.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,933
Ne mora baš biti Davis sa spajanje na internet.
Može i ova bez problema: Link
Registriraj je na wunderground.com i instalira se aplikacija ws view, pa na customized se ubacuje podatke od Pljuska koji vam oni daju.
1000048055.jpg
Za Neverin i Istramet oni same pokupe podatke od wundergrounda.

Ili po želji, na ecowitt.net, da stanica nije javna.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh