• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,504
Zato jer nisu bile dovoljno napumpane
Muha, ne ulazim u to, meni je Truck 9.0 komplet a labud 8.5 bara.
Dok je vruće vozim Max do 85,danas sam na 37 vozil 80 km/h dionice, gdje su spojevi mostova i pregibi ( jbg.već poznam cestu) smanjim gas i doživljaj. Nizbrdo isto usporim na retarderu Max 85...(tj.on sam uspori jer već imam složene preferencije vožnje)..
Jednostavno mi nije jasno kak to neki vozači ne kuže da je temperatura iznad 35 smrt i za gume i za motor općenito. A tiraju dok se ne zdimi...
Meni je komplet kompozicija (Truck+labudica) na Michelinu s tim da prednje i pogon imaju cca 220000 (znači pri kraju) a labudica 130000km. Bitno je preživjeti, brzina ovdje nije prioritet;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,132
Čemu toliko zgražanje? Ljeto je i vruće je. Bilo je tak i prije, nije bilo rashladnih uređaja, ali se nije kuhalo i plašilo ljude visokom temperaturom…

Ovih dana radim u prostorima gdje je ispod aluminijskog poda nekih 10t (recimo) željeza zagrijano na 45…55C. Kaj mislite kak je boraviti u tom (relativno) zatvorenom prostoru?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,600
@ZJ kaj misliš o ljevačima, koji u rukama drže lonce, pune rastopljenog željeza, oko 1200 stupnjeva, pa tako 8 sati, četrdeset godina. Hebiga nemaju ljudi školu, ili uvjeti rada??? Ili samo filozofiramo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,132
Teški uvjeti rada...a rad je rad, od njega se živi.
Ima još takvih poslova...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,798
Muha, ne ulazim u to, meni je Truck 9.0 komplet a labud 8.5 bara.
Ma jasno, ja znam da ti kužiš tematiku, jer da ne kužiš čekal bi firminog gumokrpača da dojde sa dodatnim kotačima po tebe ;)
Sječam se, tata je navek ( i ne samo on) po suncu zaštičival gume od sunca kartonima, kaj ne velim da nije dobro, ali je uvek prije ljeta malo "popustil" gume a to je uzrokovalo još veče trenje u gumi i grijalo ju....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,798
Čemu toliko zgražanje? Ljeto je i vruće je. Bilo je tak i prije, nije bilo rashladnih uređaja, ali se nije kuhalo i plašilo ljude visokom temperaturom…
Nemreš reči da nas isto sunce grije, ok, prije 20 let sam bil mlađi i svašta mi nije trebalo, ali sunce nije imalo tu snagu.
Temperaturu ko temperaturu još uvijek podnosim, nemrem reči jer se ne sječam jel onda bila viša, ali sam na suncu mogel dan provesti, a sad ga nemrem ni uz vodu podnesti.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,349
Nije sunce krivo...nego godina proizvodnje.. prešel sam 40, ali vidim razliku kaj sam mogel pred 5 ili 10 let...nije isto...makar si teško to priznamo...glava bi htela ali tijelo nebre...

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
4,067
Hmm, ja se ne sjećam da me sunce ikada peklo kao što je počelo prije par godina. UV index 11+, doslovce osjetiš kako ti prži kožu.

Prirodno sam tamnoput i do prije oar godina, nikada nisam izgorio... Zadnjih godina, obavezno zagorim više puta.

Cigan boja već od trećeg mjeseca, a evo sada na ovoj sunjari budem vani, navečer se ruke i lice crvene i koža zateže i pecka, ***** ja novo-normalno!

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
4,061
Nije toplina veća, nego zračenje.. Zato izgorimo.
Pred 15 let dok smo kocka bale celi dan pobirali sam ne zgorel, ve idem na drift utrku 3 vure i reš pečen sam..

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,519
Hmm, ja se ne sjećam da me sunce ikada peklo kao što je počelo prije par godina. UV index 11+, doslovce osjetiš kako ti prži kožu.

Prirodno sam tamnoput i do prije oar godina, nikada nisam izgorio... Zadnjih godina, obavezno zagorim više puta.

Cigan boja već od trećeg mjeseca, a evo sada na ovoj sunjari budem vani, navečer se ruke i lice crvene i koža zateže i pecka, ***** ja novo-normalno!
Pa da, to sam spomenuo u Vremenske prilike-neprilike, Sunce kod nas sad ima snagu kao prije 5-10 godina kad sam bio na samom Ekvatoru. Obišao sam Šri Lanku, Maldive, Kuala Lumpur, Singapur,... i osim velikog viška vlage kod njih, temperatura i zračenje je isto, zagorio sam nebrojeno puta, leđa mi puna pjega od Sunca. Toplije je bilo jedino kad sam jahao deve po Sahari.

Najnoviji postovi

Na vrh