• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,966
Danas dalmacija (Metković) se pokazala da je najtoplija u europi, temperatura dostigla 40,7°C...🥵

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,351
Sad ste me zmislili jednoga s devama u stvari devcem.
Čovjek je unajmil devca za putovanje pustinjom, a ovaj ni štel iti. Pita on stručnjaka za deve kaj napraviti. Dopeljaj ga na grabu (montir). Stručnjak ode u grabu i s dva kamena lupi devca po jajcima. Ode devac ko vjetar, a putnik pita kak bu ga sad vlovil. Stani na grabu.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,748
@ZJ kaj misliš o ljevačima, koji u rukama drže lonce, pune rastopljenog željeza, oko 1200 stupnjeva, pa tako 8 sati, četrdeset godina. Hebiga nemaju ljudi školu, ili uvjeti rada??? Ili samo filozofiramo?
Zato oni imaju benificirani staž na uvjete rada.
Danas dalmacija (Metković) se pokazala da je najtoplija u europi, temperatura dostigla 40,7°C...🥵
Mislim da nije, Francuska u Španjolska su debelo više od 40+

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,136
Uostalom, nije bolje ni u traktorskoj kabini...jedino kaj možeš napraviti propuh.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,804
U kojoj traktorskoj kabini
Uostalom, nije bolje ni u traktorskoj kabini...jedino kaj možeš napraviti propuh.
U kojoj traktorskoj kabini?
Ako je ova koju si jutros spomenul, onda je isto vruče kak je i prije bilo i samo plaše ljude s ovim novim klimatiziranim kabinama....

Ova:

Ljeto je i vruće je. Bilo je tak i prije, nije bilo rashladnih uređaja, ali se nije kuhalo i plašilo ljude visokom temperaturom…

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,506
Dečki, mislim da griješimo ako ne priznamo promjene vremena na gore, nažalost. Nisam fan teorije zavjera, oslanjam se na vlastito iskustvo u proteklih 30 g.koliko mi bude za volanom. Toliko anomalija u smislu ekstrema nije bilo prije. Od naglih padalina obilnog snijega krajem zime do ekstremnih vrućina u mjesecu u kojem je i 30 previše a kamoli 36/37/38...evo primjer Nizozemske, gore je vrijeme slićno engleskom, dosta padalina i normalne temperature.. u fabrici razgovaram sa starijim ljudima, ne pamte ovakvu temperaturu a kamoli u 6 mj..kod njih drži cijeli tjedan full iznad 35°c... 35973.jpg

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,245
dočim se temperatura digne za 0.1 celzijus iznad ili ispod zamišljene linije, netko počne vikati "klimatske promjene"...a ostale ovce bleje za njim...
U odnosu na što sad imamo klimatske promjene?...kak znate da nije dio prirodnog ciklusa grijanja i hlađenja planete? 30 godina u vremenskoj crti ne znači niš...
Pogledajte stare krovove, svi su u špicu, jer su se morali obraniti od snijega još pred samo 100 godina kad su vikali "mini ledeno doba"...sad je vruće...morti bu još jače vruće, a morti i nebu. Isto tak morti bude nafte, morti nebu...tj. već je trebala odavno bit pofafana iz zemlje, a mi glumiti mad maxa...sad to moremo (vruće je), al bar imamo nafte i struje.
Ja sam osobno zaista uvjeren da ću sve ovo preživjeti, tj. mene će izdržati dok ne umrem. Nigdar ni bilo da nekak ni bilo, nit nigdar ne bu, da nekak ne bu.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,762
Niko normalan ne poriče klimatske promijene. Ja nisam Bog zna kaj star, al ipak pamtim drugačija godišnja doba. Samo je stvar kaj se klima mijenja konstantno, npr. stari Rimljani su u Britaniji uzgajali grožđe, u današnje vrijeme (bar do sad, tam grožđe nije uspijevalo).
Nazovimo to ciklusi ili promijene, al to kaj neki ljudi rade.... mislim kd bu vruće ak ne bu po ljetu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,804
Promjene definitivno jesu neke.
Klimatske ili klimaksne pitanje je sad koga su kakve vlovile.

Recimo moj prijatelj @ZJ je u jednima od spomenutih promjena čim je oko polnoči jedno mislil a sad kad je zvezda upekla oko podneva drugač misli :unsure:
Neke promjene garant jesu u pitanju :ROFLMAO:

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,506
"Milankovićevi ciklusi"maybie?
Ali kak je rekel moj kum meni jenput:
" da imaš faks možda bi te tko i poslušal" :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,136
Klimatske promjene su politički narativ...način za maltretiranje naroda...
Ciklusi promjene klime su prirodne pojave.

Bitno je razlikovati jedno od drugog: koliko vidim, @DARIJUS je pogodil bit i objasni razliku (y)

Najnoviji postovi

Na vrh