Re: kombajn za kukuruz u zrnu
Bobo, nebi vjerovao, taj stroj bere kukuruzu čistije od bilo kojeg sipa kod mene u selu i okolici, živo čudo!
Naime on je složen samo za kukuruz u klipu, jer kad ga je djed prije kupio nije imao uz sebe krunjač da se može iza prikopčat umjesto komušača, što se tiče komušine, koliko su mu god istrošene one gume iza na komušaču on nevjerojatno dobro skida komušinu s klipa, čak mi dolaze ljudi sa sela koji imaju sipove mašine pogledati kako to tako dobro radi, a ja se samo nasmijem i kažem: PA TO JE ZMAJ!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kaj se tiče težine u radu, jako je teško po mokrom, morao bi imati traktor oko 150 ks da ga provuče kroz nekakvo blato, a to zato jer je jako nizak, svega 10-tak cm od zemlje, pa ako je malo meko i nedaj bože pun bunker ja sa svojim 565 propadnem do vrha kabine pa onda traži još 3 traktora da me izvuku.
Najgore je to što ima jako uske gume pa propadne ko od šale, jednom je tata nasjeo u nekoj zemlji da su ga 2 ICB-a morala vući van!
Mašina mi je fenomenalna jedino mi treba jači traktor. Recimo naš Same bi bio idealan jer bi mogao na viši položaj prikačit berač pa nebi bio toliko nizak, ali mi treba puno prerada da prikačim kombajn na njega, (crijeva, kabli, kardan).
Ako kupim Belarusa 820.2 na proljeće onda ćemo se pozabavit s time!