• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Welger AP 52

jusa93

Novi član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
15
Re: balirka A52

10307361_10202341982847880_3569286195080656202_n.jpg
prijatelji ja sam gotov pobudalio zovem majstora trazi mi cojvek ogromne pare a ja mislim da je ovo neka sitnica koju ja ne znam da otklonim inace provuko sam spagu sad kako treba sve je ok , samo sto mi se raspe gotov svaka 15ta il 20ta

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Re: balirka A52

Kontaktiraj kolegu llhana,on se bavi popravkama balirki. To vise lici na otkinuto nego na odsjeceno.

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Imas nozeve i na tom drzacu spage pa i njih naostri da odsece a ne da bude tako ko izcupana.
Kojom brzinom teras balirku,ako teras brzo u jacem zbojku onda oce da odveze jer prebrzo svuce cvor sa kljuna,naravno nebi smelo bit problema ako su dobri al ak nisu odvezuje.

AcaAleksic

Član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
233
Obavezno naostri nozeve.
Da li imas zadrzavace mase koji su na pocetku tunela, ako ne rade lepo posao, moze seno da se vrati i svuce cvor pre vremena. A i dotegni zadrzavace kanapa.

jusa93

Novi član
Tu od
2 Lip 2014
Poruka
15
idem 3 ili 4 sporom zavisi kolike su rede.. naostrio sam ih.

10471022_10202350153292136_1873358884_o.jpg

jel se doteze na ovom sarafu ,inace za sta on sluzi ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Na tom sa kontra maticom,okreni ga pola kruga,a mozes.cijeli krug

Posljednje uređivanje:

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
kupio sam 52,interesuje me kakvu one imaju zastittu i gdje se nalazi,cuo sam da balirke imaju vijke itd,pa me interesuje gdje se to tacno nalazi kod 52 i kako sluzi ta zastita?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Imaš taj vijak na zamajcu, sa zadnje strane imaš mali prozorčić (metalni) koji se pomiče oko jedne osovinice i kad ručno vrtiš zamajak vidiš taj vijak. Inače vidi se i s prednje strane kad skineš poklopac zamajca. Vijak treba bit određene tvrdoće da puca kad dođe veliko opterečenje, ali to opterečenje se reguliše i na tom zamajcu s onim vijcima oko izlaza kardanske osovine, jer unutra imaju lamele koji trebaju proklizat pri večem opterečenju.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
samo da dodam da na dodavacima nemas sigurnosnog vijka kao na nekim modelima vec je napravljeno na principu federa i dodavac se samo preklopi kad zaglavi.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
ovo bas nisam razumio,sta je dodavac? i sta to zaglavi?

kakav je to princip rada,dobro ce mi doci u proljece i vrijeme baliranja znati neki stvari,kao to naprimjer kad se zaglavi i sta se zaglavi itd...

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Dodavac je vile koje ubacuju sijeno u tunel ispred bata i zaglavit ce se ako uleti grana deblja ili prevelika kolicina sijena ako prebrzo ides u debelom zbojku.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
i u slucaju da se to desi,da uleti grana ili zaglavi od sijena,sta se onda desava? taj se dodavac sijena sam odglavi il kako...

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Dodavac zaglavi kad uhvati veliku kolicinu sijena koju ne moze da probaci do klipa da je sabije i tada se on preklopi kod ap 52 sto nije slucaj recimo kod ap41 ili 45 koje imaju sigurnosni vijak koji puca. Dodavac se sam vrati u prvobitni polozaj,a prethodno bi trebao da povadis to zaglavnjemo sijeno.Zbog tog preklapanja na dodavacima imas tacke koje se prscu uljem. Vjerovatno na dodavacima imas sliku sta se to prsce uljem.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
da upravo tako,na dodavacima ima zuta skica gdje je nacrtana pumpica za ulje i 3 tacke mazanja...

pa to je odlicna stvar...

jel ima jos koji fazon,kako recimo kod vezanja spagi,na iglama kroz koju rupu svezati ono skroz pri vrhu il donju?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
a sa cim,se mazu zupcanici,sa tovatnom masti ili? jel vidim imaju dva manja lijevo pa desno onaj veliki kod sistema za vezanje,i sta sve treba podmazati?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ti zupcanici se ne podmazuju.oni ostaju suhi.Samo podmazujes one elemente gdje je ostavljena mazalica. Sve su na vezackom aparatu i imas dvije gore na dodavacima. Provjeri nivo ulja u reduktoru,imas onaj sarafic sa strane. na njega treba da pocne izlaziti ulje kad ga odvrnes.

Znaci sto ti oci vide zupcanika nista ne podmazuj

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
to mi bas cudno da se ne podmazuju,pa i oni se trose zar ih nebi trebalo premazati toatnom masti,nemoze im skodit?

gdje si cuo da se ne podmazuju?

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Tovatna mast kad se smjesa sa prasinom e to je gore od brusne ploce tako da mast nikako,al zato naftom smijes za malim omjerom ulja u njoj.
Veliki da al oko vezackog mehanizma oprez jer ako klunove nauljis nece vezivat.

Posljednje uređivanje:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Sve ti je Zeljko rekao. Vidjet ces kad budes balirao koliko se prasine i cega vec ne tu nakupi. E jos da ih umazes u mast pa da vidis onda sexa. Moze doci do preskakanja faze i lomova

Najnoviji postovi

Na vrh