• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Welger AP 52

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
znaci onaj desno veliki zubcanik se moze premazati toatnom masti,a ona dva mala lijevo od vezackog sistema naftom uz mali omjer ulja,i naravno mazalice...

netreba nista mazati oko veznog sistema i to?

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Pa i veliki izspricas naftom samo mazalice sa masti,a petljace nediraj njih podmazuje spaga austriska najbolje.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Jesi druze navalio da ih mazes hahaha.Mast nigdje ne stavljaj osim tamo gdje su ti ostavljene mazalice. Te zupcanike ces morati cistit od prasine i svih jada iz sjena tako suhe,bez masti. A da jos tu dodje mast,pa da vidis sta ce biti.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
ok... kad smo vec kod spage,koju spagu koristite i koji tip? i koje su spage najkvalitetnije?

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Austriska tave plava ti cuva vezacki mehanizam zato sam i napisao da podmazuje,ja samo sa njom radim a dal je tip 500 ili 400 to probaj sam,kod tezi bala je bolje 400 manje sece ruke dok nosis bale. Ja radim sa 500

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Postoji slikonski sprej, koji nije mastan i ne skuplja (dapače odbija) prašinu. Možeš zupčanike pošpricati njime. Samo nemoj po petljačima, jer tam mora biti određeno trenje.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
znaci tave spaga... jel se tako bas pise ili? a kakva je neka slovenska tornado? dali je to pravi naziv i dali je to ta spaga tornado 500?

a kako se zove tacan naziv tog silikonskog spreja?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Taufelberger ti je marka špage.

Silikonski sprej...nema nekog posebnog naziva.

Posljednje uređivanje od moderatora:

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Odlicna je ova spaga Tewe dosta jaka i cvrsta samo jer malo poostra pa vise snosi kljun ako je petegnuta ali mora se nekad i esto pomijenit na presi nista nije trajno. Ove godine sam bacio 2 bunta obale al nova krenem red raspem 20 svezem 5 odem kuci po uragan jer nisam mogao naci tewe ali je vrlo slicna teweu i bez problema popresam presu samo je malo prestelujem za tu spagu :)

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Nebi se slozio sa tobom da austriska spaga podere kljun,bas naprotiv spaga sa balkanskog trzista vise zarezuje kljun a pogotovo oka kroz koje prolazi,pouzdana informacija.
Zato sam i napisao da sa tom stagom nema brige oko kljunova u prijasnjem postu.

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Mozda je men onda unistilo sve to ta balkanska spaga koju malo jace potegnes ona sva popuca isto kao da je truhla. I moguce je da sam ja to tek primjetio skoro jer nisam obraco paznju pa zato. Ja kupujem spagu na ovaj nacin. uzmem kraj spaga i okomito ga micem po ruci ako stoji okomito dok ga vucem znaci da je spaga recimo ostrija i da je jaca a ako se odma savije i vuce po ruci onda je meksa i slabija samim tim se lakse izvlaci s kljunova. Sa ovom ostijom mi nekak bolje radi presa mada je kod mnene NH i RS tip vezaca tako da to nije mjerilo za welger i ostale prese. Takvo je moje iskustvo :)

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
a koji tip spage je najbolji za 52-ku... 400-500? cuo sam da su neke slovenske tornado tip 500 isto dobre,jel neko radio sa tom spagom?

jel cisto sumnjam da kod mene u ovim poljoprivrednima ima tewe spoaga,koliko sam ja obratio paznju vidio sam da ima uragan...

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
kupovo sam i tornado pokvario se zadnju godinu jedino ako je flas slican njemu je uragan. U tornada je malo probijedila ona plava boja pa je zato mozda slabija. Ako ti je ocuvana presa moze i tanja spaga al je teze utovarat rucno jer prosijeca ruke normalno je barem kod mene u kraju tip 500 a koje su za remont deblja spaga :) kod men je bilo do ove godine tewe a mogo sam narucit al po skupljoj cijeni tako da sam odusto :)

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ja na ap 52 koristim tip 500 Makital i nikad nisam imao problema.

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
morat cu ovih dana pogledati koje tacno marke spage imaju,pa da znam tacno koje uzeti za sezonu...

a kako to funkcionira, znaci tip 500 je standardni tip,dali je to tanja ili deblja spaga?

dali je manji tip spage npr tip 400, deblja ili tanja spaga?

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Tip 400 ti je deblja spaga od tip 500. Jesi li ti probavao tu svoju balirku?

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
jesam pri kupovini,izbalirala jedno 10-tak bala i to je to,sad cu na proljece je probat,moram joj onaj jedan lim zamjeniti na pick up-u,i moram vidjeti onaj mi jedan tockic fali desno isto na pick up-u sto uvlaci sijeno,mislim na ono koplet sto uvlaci sijeno sa hederima,moram vidjeti gdje to ima uzet...

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497
zaboravih pitati,jel se mogu igle stelati na 52-ci,cini mi se kao da desna jedan milimetar dira onaj desno dio na petljacima...

Najnoviji postovi

Na vrh