Evo danas sam imao priliku uslikat staru prastaru Welger prešu.. Na njoj Sendling motor. Slika govori sama za sebe sve.
e ovo je bas eksponat,.kolko li je bas stara?
je...ona stražnja,jedina vrata na balirci... za izbacivanje bale van
ja sam mislio da govorite o kockastoj balirci
Ma ja bi mjenjao moju AP 41 za noviju, odnosno AP 42, za mene je taj model zakon!!
Ja sam imao 41 a sad imam 42, normalno..bolja je.brža,širi pikap, ali što se dimenzija bale tiče tu su iste. šanana u slami produlji balu i jače stisni, tako češ ušparat na špagi, normalno ako radiš sebi.Ma ja bi mjenjao moju AP 41 za noviju, odnosno AP 42, za mene je taj model zakon!!
.42 ima pick-up širine 1730 mm, dimenzije tunela 310x410, a dimenzija bale od 0,5 do 1,0 metara.Ja mislim da nije velika razlika u brzini baliranja između te AP42 i moje AP45, možda je kod mene malo veća jer više može gutati mase u tunelu zbog veće dimenzije bale..
normalno to je dužina koju je moguće raditi a dimenzije tuneala su dimenzije bale tj visina i širina.Ovo dimenziju bale misliš na dužinu??
Ja mislim da nije velika razlika u brzini baliranja između te AP42 i moje AP45, možda je kod mene malo veća jer više može gutati mase u tunelu zbog veće dimenzije bale..
A jbg,kupio sam je..ovih dana cu to promijeniti..ma svaka je dosta izbalirala a cijene astronomske..meni je bitno samo da meni izbalira za moje potrebe i miran sam..
E drug ja sam kupio u ap 52 prije tri mjeseca i sa servisom me je kostala 7150 KM sto je negdje oko 3550€koliko je kostala ap 52 ja imam uvezao sam je iz nemacke samo me interesuj cena ovde u €
E drug ja sam kupio u ap 52 prije tri mjeseca i sa servisom me je kostala 7150 KM sto je negdje oko 3550€
Prije svega pozdrav,sto se tice brzine baliranja ap42 je puno brza jer je imam vec 5 godina. Prije nje sam radio sa ap45 i nikad zavrsiti, jos pucaju oni sarafi na dodavacima.
Vjerovatno si mislio 540 obrtaja kardana /min. ap 42 i 52 imaju 100 udaraca bata u minuti dok je kod ap45 cini mi se 110(nisam siguran) ap 45 ima veci tunel od ap42 ali njen problem su dodavaci na kojima ima osigurace koji pucaju cim uhvati malo vise sijena, dok je kod ap42,52 to rijeseno sa tri lamele na zamajcu. Provjereno da je ap 42 brza od ap45, radio po 5 godina i sa jednom ibrzina baliranja naravno da ovisi o presjeku tunema (visina x širina) ali i ovisi o tvrdoči bale i o broju udaraca bata u minuti pri okretaju kardana 450/min nemaju sve blirke isti broj udaraca pri istem broju okretaja